Düzce Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen “Sosyal Medya Bağımlılığı” başlıklı konferans, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Leyla Turhan, Yeşilay’ın; 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul’a getirdiği alkollü içkileri gençlere dağıtıp onların zehirlenmesini; işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almasını önlemek amacıyla,“Hilal-i Ahdar” adıyla 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğunu ifade etti.

Milli kültüre bağlı nesiller yetiştirmek önemli”

Türkiye’de ahlaki ve kültürel kalkınma atmosferi içinde; toplumun beden ve ruh sağlığını tahrip eden tütün, alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele etmeyi hedeflediklerini dile getiren Turhan, milli kültüre bağlı nesiller yetiştirmenin önemi üzerinde durarak konuşmasını sonlandırdı.

Uyuşturucu kullanımı 11’li yaşlara kadar düştü”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gençlik Komisyonu Bağımlılık Formatörü M. İsmail Memiş, uyuşturucu kullanımının 11’li yaşlara kadar düştüğüne ve kullanıcıların bir iki yılda bağımlı hale geldiğine dikkat çekti. Günümüzde bağımlılık unsurlarına gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medya kullanımının da katıldığını belirten Memiş, çalışan ebeveynlerin çocuklarını kontrol edememesinden dolayı bu çocukların internette ve çeşitli bilgisayar oyunlarında gereksizce zamanlarını tükettiklerini sözlerine ekledi. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre bilgisayar oyunlarının, çocuklardaki beyin gelişimini olumsuz yönde etkilediğinin kanıtlandığını ifade eden davetli konuşmacı, çocukların en azından gelişme çağını atlatana kadarbilgisayar oyunlarından uzak tutulmasının faydalı olacağını söyledi.

Aileler çocuklarıyla daha fazla iletişim kurmalı”

Bu güne kadar karşılaştığı olaylardan örnekler de veren Formatör İsmail Memiş, sosyal medya bağımlılığının azalması için ailelerin çocuklarıyla daha fazla iletişim kurmaları tavsiyesinde bulunarak günümüzde azalan aile ziyaretlerinin de arttırılması gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, topluluk öğrencilerinin Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gençlik Komisyonu Bağımlılık Formatörü M. İsmail Memiş’e teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.