Ne ilk ne de son kurban oldu

Çocuk tacizi ve çocuk cinayetlerine çok ağır cezalar yolda... Düzce'de lise öğrencisi Hatice Arı'nın vahşice katledilmesi olayının etkisi günlerce sürmüştü. "Okula gidiyorum" diyerek evden çıkan ve kendisinden aylarca haber alınamayan Hatice'nin kafatası ve kemik parçaları bir fındık tarlasında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan polis memuru 'cinayet, cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Vahşice öldürülen Hatice ne ilk ne de son kurban oldu... Son dönemde benzer olayların artış göstermesi üzerine düğmeye basan hükümet, ağır cezalar getirilmesi için çalışma başlattı.



"İdam" gündeme taşındı

Bir daha aynı suçların yaşanmaması adına en büyük ceza olan "İdam"ın geri gelmesi gündeme taşınırken konu hakkında gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Şimdi bir çalışmamız var. Yargıyla ilgili Adalet Bakanlığı'nın yürütmekte oldugu bir çalışma... Bu olaylar adeta idamlık olaylar ama idam gelmese dahi bu cezaların çok çok ağırlaştırılması noktasında arkadaşlara talimatım var. Ülkemizde, AB süreciyle ilgili olarak idamın kaldırılması nedeniyle bir sıkıntımız var ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbete varıncaya kadar düşünülebilecek süreçtir bu. Bu tür atılan adımlar, ölümler karşısında duyarsız kalmak mümkün değil. Arkadaşlar çalışıyor, idam malum sebeplerle ülkemizde yok. Bu olmasa dahi ağırlaştırılmış müebbet hapis olayı bizim gündemimizdedir."



Bu işin hakkı idamdır

Bir gazetecinin "İdam olmazsa cerrahi ya da kimyasal hadım etme olabilir mi?" sorusu üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Öyle bir şey söz konusu değil, gündem ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Bunun üzerine arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Kanaat olarak söylüyorum AB ile ilgili idamlar kaldırılmamış olsa bu işin hakkı idamdır. Bu kadar açık bunun olmadığı yerde ağırlaştırılmış müebbet hapistir" ifadelerini kullandı.



İdam cezası tartışılacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Meclis'teki konuşmasında çocuk cinayetlerine ilişkin "Bir canide muhakeme arıyorsak bizde kabahat. Bu cinayetin vicdani bakışla izahı yok. En uçtaki insanlar. İdam cezasını getirilmesini de isteyenler var, kamuoyu bunları tartışacak" diye konuştu.

 

 

 

Haber;C.Üstüner