Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gölyaka Entegre Hastanesi ve AK Parti Gölyaka Seçim Bürosu açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yasa dışı dinlemelerle ilgili görüşlerini aktaran İslam,şuan ki söz konusu durumun Dünyanın en büyük skandallarından biri olacağını söyledi.

 

BUNU YAPANLAR ALTINDA KALACAK

 

İslam, “Bir ülkenin Başbakanı hatta Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere bütün yöneticileri, kamuda çalışan herkes, hatta iş adamları, bürokratları dinleniyor. Elde edilen bilgilerin ne olduğu meçhul. Bu bilgilerin pek çoğu başka yerlere, başka ülkelere, başka istihbarat birimlerine servis edilmiş olabilir. Böyle bir kuşku var. Tam manasıyla çok önceden başlatılan toplum mühendisliği çalışmasıdır. Bir ajanlık, casusluk faaliyetidir. Hepsini birden toplandığınızda da çok büyük siyasi bir skandaldır. Bunu yapanlar bunun altına kalacak” diye konuştu.

SUÇ AYGITI OLARAK KULLANMAKTA MÜMKÜN

Başbakan'ın sosyal paylaşım siteleri için verdiği kapatma sinyalini değerlendiren İslam, ilgili bakanlığın kendileri olmadığına işaret etti ve olayı son yıllarda artan boşanma olayları üzerinden yorumladı.

Bakan İslam, “boşanmaların sebepleri arasında yer alır mı? Boşanmaların sebeplerini teke indirgemek bir tek sebebi olduğunu söylemek çok büyük bir kolaycılık olur. Keşke tek sebep bu olsaydı. Tek sebebi ortadan kaldırırdık ve aile kurumunun devamını sağlamayı başarırdık. Belli oranlarda etkisi oluyordur. Ama özet olarak şunu söylemek mümkün, insan ahlakı tekil bir şeydir ve tamamen kendisi ile ilgilidir. Bu tür mecralara ahlaklıca ve aile kurumlarına zarar vermeden kullanmak mümkündür. Tam tersine bir suç aygıtı olarak kullanmakta mümkündür” ifadelerini kullandı.