Yığılca’nın Hoşafoğlu Köyü’nde yükselecek çimento fabrikası çevreye vereceği zararlar gerekçesiyle gündemden düşmezken, yatırımın şehre gelmesinden sorumlu tutulan yerel yönetici ve siyasilere yönelik eleştiri ve iddialara her geçen gün yenileri ekleniyor. Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu’nun şirketi tarafından yapım çalışmaları süren çimento fabrikası için köylülerden arsa topladığı öne sürülen AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
 
Aylık maaşın ne kadar?
Fabrikanın kurulacağı sahada yer alan arsaları ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu’nun şirketi adına topladığı şeklinde iddiaların gündeme gelmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaparak kendisini savunan Yalçıner’in işadamı Ali Ağaoğlu’nun şirketi YD Madencilik’in maaşlı ve sigortalı çalışanı olduğu öne sürüldü. “Yalçıner’den iddialara yanıt geldi” başlığı altında Öncü TV’nin internet sitesinde yayınlanan haber yorum yağmuruna tutulurken, bazı yorumlarda Yalçıner’e “Sen, Ağaoğlu’nun şirketinden sigortan yatıp maaş alıyor musun, önce bunun cevabını vermen gerekiyor.” ve “Senin aylık maaşın ne kadar?” soruları yöneltildi.

Keskin, “katliam olacaksa karşıyız” demişti
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in, “Bir doğa katliamı olacaksa biz parti olarak karşıyız. Çıkacak olan ÇED Raporlarına bakacağız. Her şeyi yapalım ama çevreci olsun.” şeklinde yaptığı açıklamanın ardından aynı partinin mensubu bir ilçe başkanı için “arsa topladığı” ve “maaşlı ve sigortalı çalışan olduğu” yönünde ortaya atılan iddialar, daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor.

Çevre dostu projeler olsun!
Öte yandan yatırımla ilgili endişeler de devam ediyor. Çimento fabrikasına karşı olan vatandaşlar, yaptıkları yorumlarda, Yığılca’da hala giderilmeyi bekleyen yol ve su sorunu olduğunu belirterek, söz konusu yatırımın ilçenin doğasına büyük ölçüde zarar vereceğini savundu.


Haber: Ö. YILMAZ