Düzce’de hız sınırı 20 kilometre arttırılarak 70 kilometreye çıkarılmasına rağmen sürücülere yeterli gelmiyor. MOBESE kameralarını ya da radar ile hız denetimi yapan ekipleri gördüklerinde hızı düşüren sürücüler, denetimi geçtikten sonra tekrar hızlanıyor. Bazı bölgelerde de yerleşim yerlerinin büyüyüp bağlantı yollarının şehir içinde kalması nedeniyle 70 kilometrelik hız sınırı uygulanması sürücüleri zorluyor.
Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, yerleşim yerleri içinde hız sınırının 80 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan bir düzenleme hazırlığı içinde olduğu kamuoyuna yansımıştı. Sürücülerin merakla beklediği düzenlemeyi Trafik Dairesi Başkanlığı’nın ilgili bakanlıkların görüşüne sunduğu ve önümüzdeki ay uygulamaya sokmayı planladığı öğrenildi.
Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yönetmelikteki hız sınırları değiştirilecek ve UKOME ile il trafik komisyonlarının uygun bulduğu yollarda hız sınırı, polisin hız cezası yazarken tanıdığı yüzde 10'luk opsiyonla birlikte 80 kilometreye çıkarılacak.

 
Hız arttıkça risk artar, sıkışıklık azalmaz


Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, yeni hız sınırı düzenlemesi hala kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Düzenlemenin önümüzdeki ay uygulamaya sokulması planlanırken bir çok kesimden "Hız arttıkça risk artar. Ölüm artar. Kazanın şiddeti artar. Buna karşın trafik sıkışıklığı da azalmaz." görüşü savunuluyor. Türkiye'nin hız artırması büyük bir hata olarak görülürken bu tür kararların alınmadan önce trafik mühendisleri, şehir bilimciler ve akademisyenlerce tartışılması gerektiği vurgulanıyor.

 

Haber; S.KAŞKIR