Düzce'nin üzerine bir kabus gibi çöken ve "geniz yakacak" derecede yanıcı ve yakıcı özelliğiyle rahatsızlıklara davetiye çıkartan pis kokuyla ilgili daha önce yaptığımız haberin ardından aynı benzer kokukunun yeniden duyulması üzerine çöp dökülen alanı sizler için yeniden görüntüledik..

12 Ağustos 2015 Çarşamba günü Sarayyeri Mahallesi ile Kadıoğlu ve  Çerkes Taşköprü Köyleri arasında Melen Çayı kenarında bulunan boş araziye atılan çöplerin Düzce'nin havasını "yaşanmaz" kıldığını dile getirmiş ve bir an önce tedbir alınmasını önermiştik:

Aradan geçen zamanın ardından tekrar geniz yakan kokunun yayıldığının bildirilmesi üzerine bahse konu alana sizler için gittik gördük ve görüntüledik...

İlk gittiğimiz günün aksine bir çalışma yapılmıştı.Az da olsa bir çalışma yapılmıştı ve belli bir alan toprakla kapanmıştı.Ancak alanın bir hayli geniş oluşu ve yakılan atıkların naylon oluşu ilk etapta alınan tedbire rağmen razgarın da etkisiyle etrafa yayılmaya devam ediyordu..

Düzce'de kuzeyden Karadeniz'den esen rüzgar naylon yakıtlarının yer aldığı alanda meydana gelen o geniz yakan kokuyu, dumanı Düzce'ye doğru taşımaya devam ediyor. Bu kirli ve kirletici  özelliğe sahip pis koku Düzce'nin üzerine bir kabus gibi çöküyor.. Ve bu alan bir an evvel "rehabilite edilmeyi" bekliyor..

Haber:E.TAYHAN