Düzce’de kördüğüm halinde gelen çöp sorununu çözebilmek için kısa vadeli çözümlere bir yenisi daha ekleniyor. İSKİ’nin Düzce’nin günlük 400 tonluk çöpünü İstanbul’a taşımasının ardından Düzce Belediyesi de buna ek olarak ara bir formül geliştirdi. Belediyeden yapılan açıklamada çöp yakma tesisinin kurulması gündeme getirildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için ‘çöp yakma projesini’ hayata geçireceklerini belirtti.

Keleş, katı atıkların düzenli depolanması için alternatif olarak geliştirdikleri proje kapsamında kalıcı olarak modern bir çöp tesisinin Düzce’ye kazandırılana kadar ara formül olarak çök yakma projesi ürettiklerini ifade etti. Çöp yakma sistemi için fizibilite çalışmalarının tamamlandığı ve güz dönemine kadar temelinin atılacağını vurgulayan Başkan Keleş, çöplerin vahşi depolama ile biriktirilmesinin çevre ve insan sağlığı açısından olumsuz olacağını işaret etti.

Düzce genelinde katı atıklara yönelik sorun yaşadıklarını dile getiren Keleş, “Çöplerin vahşi depolanma yöntemi sağlıklı değildir. Bunun için çöplerin yakılması gerekiyor. Düzce belediyesi olarak çöp yakma tesisinin kurulması için çalışmalarımızı, görüşmelerimizi tamamladık. Belediyemizin Çamköy mahallesinde bulunan şantiye alanı içinde tesisi kuracağız. Güz dönemine kadar temelini atmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER