Düzce'de uzun süredir devam eden çöp sorunu ile ilgili yeni gelişme... Hecinler mevkiindeki Katı Atık Depolama Tesisi'nin artık hizmet vermeyecek olması ve yeni yapılacak tesise ise Düzce'nin 1.5 yıl sonra kavuşacağının açıklanması "Her gün Düzce'de ortalama 400 ton çıkan çöp ne olacak?" sorusunu akıllara getirdi. Tesisin kapatılması ile birlikte belediyeler eliyle belli noktalarda biriktirilen çöpler nedeniyle yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi adına İSKİ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler olumlu yönde sonuçlandı. Açıklama bizzat Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından Akçakoca'da yapıldı.



Mahalle ve köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda konuşan Vali Dağlı, "Düzce genelinde çöp toplama konusunda da iyi bir gelişme yaşandı. İSKİ’yle yapılan görüşmeler neticesinde, İSKİ’nin çöp toplama işlerini kendi uhdesine aldı. 5 tane de arıtma tesisi ihale sürecine başladı.” ifadelerinde bulundu.

"Karamsar ve ümitsiz değiliz"
Öte yandan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Akçakoca ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Zülkif Dağlı yanı sıra Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Garnizon Komutanı Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda Vali Dağlı, mahallelerde ve köylerdeki yaşanan sorunları ve muhtarların isteklerini dinledi. Vali Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada; “Hizmetler konusunda sorunlarımız var ama yerimizde saymıyoruz, karamsar ve ümitsiz değiliz.10 yılda köylerde yapılan çok şey oldu. Köylerde ihtiyacın bitmeyeceğini, insanlarımızın en güzel şeylere layık olduğunu ve bu konularda mutlaka iyi şeyler yapılıyor. Çocuklarımız okula gitmek üzere beklerken üzerinden kar olmayan hatta kenarlarını kapatabildiğimiz duraklarımız olmalı, köy yollarımızın tamamı sıcak asfalt olmalı. Köy ödeneğinin geçen yılın iki katından daha yükseğe çıkartıldı. Fakat her şeye rağmen ek kaynak için çalışmaların devam edecek." dedi.

Toplantının ardından Vali Zülkif Dağlı Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısına katıldı.