Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, gündemdeki konulara ilişkin muhabirimizin sorularını yanıtladı. İlk olarak Asar Deresi üzerinde yıkımları yapılan otogar ve Küçüksu köprülerinin Şaguç köprüsü gibi Osmanlı mimarisinde olması için inşaatın durdurulduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, çalışmalarda bir aksama bulunmadığını söyledi.

 

Köprülerde durdurma yok

 

Köprülerin yapımının durdurulduğu yönündeki söylentilerin yanlış bilgiler olduğunun altını çizen Bayram, "Herhangi bir durdurulma söz konusu değil. Köprüler aslında bugüne kadar bitmiş olacaktı ancak geçmişte projesinde değişiklik olduğu için olmadı. Özellikle Kiremitocağı, Şaguç Köprüsü projeleri betondu. Beton olarak yapılsaydı köprülerin çok yükselmesi gerekiyordu. Çeliğe döndürüldü. Projeler değiştirildi, tekrar statikleri hesaplandı ve dolayısıyla süreç uzatıldı. 3 köprü çelik köprü olacak. Durdurulmuş herhangi bir durum yok. Projelede geçtiğimiz yıllarda yapılan değişiklik var." dedi.

 

Mimarisi köprüler bitirildikten sonra

 

Bayram, üç çelik köprünün montaj çalışmasının ardından mimarisi ile ilgili nasıl bir yöntem izleneceği daha sonra kararlaştırıcaklarını söyledi. Bayram, "Bizim önceliğimiz mevcut köprünün yüzeyinin yapılarak trafiğe açılması. Statiği etkilecek herhangi bir değişiklik yok. Mimarisi ile ilgili çalışmalar köprüler bitirildikten sonra yapılacak. Şuan itibari ile hiçbir çalışmada aksama yok. Durdurulması söz konusu değil." diye konuştu.

 

Kentsel dönüşümde durum

 

Camikebir Mahallesi'nde hala başlanmayan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili olarak Bayram, gecikme nedenini kamulaştırma ödemelerinin geç yapılmasına bağladı. Kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları kendilerinin yürüttüğünün de altını çizen Bayram, "Kamulaştırma ile ilgili hiçbir sorun yok. Kentsel dönüşüm alanında bina kalmadı. Geçtiğimiz hafta mahkemelik olduğumuz alanlarla ilgili kararlar çıktı onların da ödemeleri yapıldı. Projemizde onaylandı. Sadece peyzaj ile ilgili onay aşaması kaldı. Bayramdan sonra da ihalesi ile ilgili çalışma başlatılacak. Burada bir gecikme yok. Yapılan kamulaştırmalarda ödeme süreleri uzadı. Bu ödemeler TOKİ'den geliyordu. Bu büyük önemli ve özel bir proje. Her şey tüm detayları ile inceleniyor. Büyük bir alanda kamulaştırma yapıldı. Bu konuda çalışmaları kendimiz yürütüyoruz. Gidişatta bir aksama da uzama da yok. Düzce merkezde 197 adet konutun olduğu güzel bir proje hayata geçecek." dedi.

 

40 noktada çöpler yeraltına