1 Ağustos itibariyle Düzce’deki basın kuruluşlarının da bağlı olduğu Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürlüğü görevine atanan İbrahim Çorbacı, Öncü Medya Grubu’nu ziyaret etti. Çorbacı’yı Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ve Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner ağırladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretle ilgili Çorbacı, “Bugünkü ziyaretimizin amacı hem sizlerle tanışmak hem de dertlerinizi ve sıkıntılarınızı görmek ve dinlemek” ifadelerini kullandı.

1 KASIM’DA RESMİ İLANLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Basın İlan Kurumu’ndaki yeniden yapılanma süreciyle ilgili de bilgi veren Çorbacı, “Daha önce bizim Türkiye genelinde 30 şubemiz vardı. Diğer illerde ise resmi ilanları valilikler dağıtıyordu. 1 Kasım’da itibaren tüm Türkiye’de Basın İlan Kurumu olarak biz hizmet vereceğiz. 1 Ağustos İtibariyle Düzce’de de hizmet vermeye başladık. Buradaki gazetelere resmi ilanlar bizim aracılığımızla dağıtılıyor. Bizim görevimiz resmi ilanları, resmi icra ilanlarını gazetelere dağıtmak” dedi.

“DÜZCE’DEKİ SORUNLARI GİDERECEĞİZ”

Düzce’deki yerel basının sorunlarına da değinen Çorbacı, “Aracılık ilanlarını da biz dağıtacağız. Belediyeler, üniversiteler, resmi kurumların yaptıkları çalışmalarla ilgili ilanlar ve kutlama ilanları konusunda Düzce’de bir eksiklik var. Önümüzdeki günlerde bu da giderilecek. Sonuçta biz gazetelerin ayakta kalmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“GAZETELERİN AYAKTA KALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Pandemi sürecinde yerel gazetelere olan desteklerini artarak sürdüğünün altını çizen Çorbacı, “Gazetelere pandemi sürecinde de destek olduk. Bazı imkanlar sağladık. Mesela gazetelerin satış adetinin her gün en az 400 adet olması lazımken bu süreçte bunu kontrol etmiyoruz. Gazetelerin ayakta kalması için desteklerimiz devam ediyor. Bu konuda çalışmalarımız var” diyerek çalışmaların süreceğinin müjdesini verdi.

Ziyaret sonunda BİK Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı’nın Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın talimatıyla hazırlanan ve Dr. Mehmet Gedizli’ye ait 8 kitaptan oluşan seti Öncü Medya Grubu’na hediye etti. Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal da günün anısına Müdür Çorbacı'ya Öncü Medya logolu ahşap sandık takdim etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr