Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şubesi üyeleri 28 şubat ve  erbakan'ı  an(la)ma  toplantısında bir araya geldi. Toplantıda  gündeme dair açıklama yapan Şube Başkanı Şafak Duman öncelikle son zamanlarda toplumda artan şiddet olaylarını yorumladı.
Duman," Mersin, Manisa ve son olarak Düzcemizden gelen cinayet haberlerinin, erkeğin kadına şiddeti olarak değerlendirmek yanlıştır. Bu bakış batının öğretisidir. Bize göre sorun insanın insana zulmüdür. Çözüm de batıda değildir. Çünkü bizzat batının kendisi batıldır, hastalıklıdır, çözüm değil sorun üretmektedir. Yapmamız gereken: "Hangi değerlerimizi yitirdik?" sorusunu kendimize sormaktır." dedi.
Duman ayrıca "28 Şubat Darbe Sürecinde rol alanların değil, bu rolleri yazanların, yönetenlerin sorgulanması gerektiğini çünkü ülkemizin aleyhinde çalışanlar dün rolleri başkalarına bu gün ise başkalarına vermektedir. O halde kuklayı değil kuklacıyı görmeliyiz." dedi. Konuşmasının devamında da: Dindar nesiller yetiştirmenin lafla değil ancak inançlı öğretmenler ve gerçek milli eğitim sistemi ile mümkün olacağını söyledi.

Haber;S.KAŞKIR