Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, yeni programlarla büyümesine hız kazandırdı. Enstitü Müdürü Doç. Dr. Resul Kara, enstitünün gelişimi hakkında bilgiler verdi. Enstitüde 894’ü yüksek lisans, 128’i doktora olmak üzere toplamda bin 22 tane öğrenci olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kara, yeni dönem de alınacak kayıtlarla birlikte bu sayının bin 250’ye ulaşacağını ifade etti.

Siber saldırılara karşı bilimsel çözüm üretmeliyiz

Enstitü olarak temel alanlardaki lisansüstü programlar açmanın yanında disiplinler arası çalışmayı teşvik edici yeni programlar kurgulamayı hedeflediklerini söyleyen Doç. Dr. Kara, “Günümüzün teknolojik çalışmalarını ilgilendiren alanlarda da programlar oluşturmayı düşünüyoruz. Örneğin ‘Siber Güvenlik’ bu kapsamda açmayı planladığımız programlardan bir tanesidir.” diyerek günümüzün önemli sorunlarından bir tanesine çözüm üretme arayışı içerisinde olduklarının altını çizdi.

Lisansüstü programlara hem kamu çalışanlarından hem de özel sektör çalışanlarından yoğun talep aldıklarını söyleyen Kara, “Özellikle bölgemizdeki sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız iş birlikleri sayesinde bu kuruluşların personellerine eğitim imkânları sağlıyoruz. Endüstri kuruluşlarının ihtiyacı olan proje geliştirme çalışmalarını lisansüstü tezlere dönüştürerek, problemlere çözüm bulmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber; C. ÜSTÜNER