Son yıllarda Düzce’de önemli bir sorun haline dönüşen hava kirliliğine yönelik düşüncelerini paylaşmak üzere basının karşısına geçen Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, hem kurumları eleştirdi hem de çözüm önerisi sundu. Parti binasında basın açıklaması yapan İl Başkanı Sönmez, sözlerine Düzce’de yaşayanların temiz hava soludukları gün sayısının az olduğunu belirterek başladı.

Valilik, satışı yasak olan kömürü dağıtıyor

Sönmez, Düzce Valiliği tarafından dar gelirli ailelere dağıtılan kömürün, esnaf tarafından satılması yasak olan kalorisi düşük kömür olduğunu savundu.

Sönmez'den çözüm önerisi

Sönmez, kurumların doğalgaz yardımı yapması gerektiğini dile getirirken kalitesiz kömür satışı yapılmasının engellenmesi gerektiğini vurguladı. Doğalgaz yapımı içinde ailelere ekonomik anlamda kolaylık sağlanması için faizsiz ve uzun vadeli kredi verilebileceğini kaydeden Sönmez, doğalgazda yüksek maliyetlerin vatandaşları olumsuz etkilediğini paylaştı.

Kurumları eleştirerek açıklamalarını sürdüren Sönmez, “Valilik bir şey belediye başka bir açıklama yapılıyor. Düzce halkı ciddi sağlık sorunuyla karşı karşıya olmasına rağmen kurumlar nutuk atıyor.” dedi.

Dilekçe yazdık, cevap gelmedi

Düzce Belediyesi'nin hava kirliliğine karşı gereken hassasiyeti göstermediğini aktaran Sönmez, hem Düzce Valiliği’ne hem de Düzce Belediyesi'ne konuyla ilgili dilekçe yazdıklarını kendilerine henüz cevap verilmediğini açıkladı.

Ortak akıl oluşturmalı

‘Siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor.’ diyerek kurum ve kuruluşlara seslenen Sönmez, hiçbir ayrım yapmadan hava kirliliğinin çözümü için toplantı yapacaklarını ve ortak akıl oluşturmak istediklerini söyledi.

Haber: Y.SEVER