İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyona ilişkin, ''Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik'' dedi.
Bugün sabah saatlerinde Şırnak'ın Cudi dağı Silopi kesiminde bir grup PKK'lının tespit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda ilk açılan ateş sonucu, 5 özel harekat polisi şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Silopi ilçesi Cudi dağı eteklerinde bugün sabah saatlerinde bir grup bir grup PKK'lı terörist tespit edildi. Derecik-Çağlayan köyleri ve Tuşimiya vadisinde PKK'lı grupları yakalamak için operasyon başlatılırken, operasyona Çakır Söğüt Jandarma Tugayı ile polis özel harekat timleri katıldı.
PKK'lıların bulunduğu bölge abluka altına alınırken, açılan ilk ateş sonucu 5 özel harekat polisi şehit oldu, aralarında rütbeli askerlerin de bunduğu 5 güvenlik görevlisi ise yaralandı.
Bölgede şiddetli çatışmalar devam ederken, PKK'lı grubun bulunduğu noktaları kobra helikopterler ateş altına aldı. Öldürülen PKK'lı sayısı hakkında herhangi bir bilgi alınamazken, bölgede geniş çaplı operasyonun devam ettiği öğrenildi.