Afrika'da yaşanan açlık ile ilgili tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de yardımlar durdurak bilmiyor. Düzce'de başlatılan yardımlar bir bir Afrika'ya gönderilirken Düzce İl Müftülüğü tarafından cuma namazında toplanan para 250 bin TL'yi buldu.

Geçtiğimiz hafta cuma namazında toplanan para 139 bin 122 TL olarak kayıtlara geçmişti. Bu hafta da cuma namazı çıkışı yine Somali ve Afrika için para toplandı. Vatandaşların ellerini cebine atmaktan kaçınmadığı yardımlarda toplanan paranın 250 bin TL olduğu öğrenildi.

Yardımların aralıksız devam ettiği belirtilirken rakamın bir kaç gün içerisinde 300 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Düzce İl Müftüsü Selami Emen yaptğı açıklamasına Afrika'ya yardım yapmanın br insanlık görevi olduğunu ve Düzce'nin bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade etmişti.

Bu açıklamaların ardından Somali'ye yapılan yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Yardımlar geldikleri gibi açılan banka hesap numalarına yatırılarak açlık yaşanan yerlerde bir nebze de olsun ilaç olmaya çalışıyor.

Haber; R. BAL