Önceki gün vefat eden Ergenekon davası sanıklarından JİTEM'in kurucuus olarak bilinen Jandarma Kıdemli Albay Arif Doğan, vasiyeti doğrultusunda eşi Fetiye Doğan'ın memleketi Cumayeri'nde askeri bir törenle toprağa verildi.

 

 

 


Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezası alan Arif Doğan, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Doğan, Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Temmuz 2008 tarihinde Ankara’da gözaltına alınmıştı..Doğan, sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulanması şartları kapsamında tahliye edilmişti. Silivri’de görülen duruşmalara tekerlekli sandalye ve oksijen tüpü ile katılan Doğan, JİTEM’i kendisinin kurduğunu ifade etmişti. Dün sabah hayatını kaybeden emekli Albay Arif Doğan,bugün Cumayeri Merkez Camii 'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından eşi Fetiye Doğan'ın Yeniyaka Mahallesi'nde bulunan aile kabristanında toprağa verildi.

 



Cenazede Doğan'ın eşi Fetiye Doğan'la iki kızı ve bir oğlu ile yakınları da taziyeleri kabul etti.Cenazeye İl Jandarma Komutanı Kıdemle Albay Ramazan Akça ve İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz'de hazır bulundu.Cenazede Sedat Peker'in çelenginin bulunması dikkat çekerken D-100 karayolu ile Cumayeri merkez arasında alınan emniyet tedbirleri de gözden kaçmadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: E. TAYHAN