Dün Bolu’da bulunan ve sabah saatlerinde Düzce’ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Valilik önünde büyük bir karşılama töreni düzenlendi.

Törende eski milletvekili Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu ve yeni milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, belediye başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı, rektör, daire müdürleri ve STK temsilcileri hazır bulundu.

 Halkın da yoğun ilgi gösterdiği karşılama töreninde vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül’e “ Hoş geldiniz cumhurbaşkanımız” diyerek sevgi gösterisinde bulunuldu.

Vali Vasip Şahin’in makamına çıkan Gül burada yaptığı konuşmasında Düzce'nin Türkiye'nin en güzel illerinden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Düzce çabuk gelişiyor, örnek olacak bir il, sanayisiyle öne çıkıyor, turizm potansiyeli var. 70 li yıllarda asistan olarak Düzce'ye geldim, haftada bir kaç kez ders veriyordum. O günkü Düzce'nin çarşısıyla bugünkü çarşıyı mukayese edebilirim. Düzce büyük şehir olmaya aday bir il. Düzenli gelişiyor diğer illere örnek bir il olmaya aday." diyerek Düzce'yi daha önceden tanıma imkanı bulunduğunu anlattı.

Gül Valilikte basın mensuplarının dün gece tutuklanan Genel Kurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki sorularını yanıtlayarak"Mahkeme kararı alınmadan kimse suçlu ilan edilemez, soğuk kanlılıkla takip etmek gerekir, bu yargı sürecidir. Herkes hukuk önünde eşittir." dedi.

İSTEKLER KORUMALARA VERİLDİ

Gül’ün valilik ziyareti sırasında vatandaşlar valiliğin önünden ayrılmayarak Cumhurbaşkanının çıkmasını bekledi. Bu arada vatandaşlardan bazılarının, isteklerini ve şikayetlerini yazarak Cumhurbaşkanının korumalarına verdiği görüldü.

 Cumhurbaşkanının ziyareti sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Valilik çevresindeki binalar üzerine konuşlandırılan keskin nişancılar çevrede kuş uçurtmazken, daha önce devlet büyüklerinin ziyaretinde görmeye alışkın olduğumuz helikopterlerin Gül’ün ziyareti sırasında olmaması dikkat çekti.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Valilik ziyaretinin ardından cuma namazını kılmak üzere Cedidiye Camiine geçti. Gül'ün valilik çıkışı sırasında vatandaşlar alkışlarla el sallayarak uğurladı.

Gül’ün Cedidiye camiinden çıkmasını bekleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracının önünde hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleri ile yarıştı.
Cuma namazını kılarak camiden çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü görmek isteyen vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.
BALKONDAN HALKA SESLENDİ

Vatandaşları selamlayarak Düzce Belediyesi'ne giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediyenin hizmet binasının balkonuna çıkarak vatandaşlara hitaben konuşma yaptı. Gül, Düzce'nin en genç il olduğunu söyleyerek yıllar önce Düzce'ye ilk gelişinden söz etti.

Düzce'ye asistan olduğu yıllarda geldiğini ve üniversitede ders verdiğini anlatan Gül, Düzce'deki değişimi yakından takip ettiğini söyledi. Düzce'nin 1999'da büyük bir deprem felaketi yaşadığını anımsatan Gül, "Allah bir daha böyle acılar tattırmasın, felaket vermesin" dedi.

 Gül, Düzce'nin depremden sonra yeniden yapılandığını ifade ederek, "Buranın insanlarının ne kadar Çalışkan ve dürüst olduğunu yakından bilirim. O nedenle Düzce'nin geleceği parlak. Yeter ki bir birimize saygı gösterelim, hem kendimiz hem ülkemiz için dayanışma içerisinde olalım" diye konuştu.

 Daha sonra Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın makamına geçen Gül, belediyenin özel defterini imzaladı. Düzce Belediye Başkanı Bayram ziyaretinin anısına Cumhurbaşkanı Gül'e, yöreye özgü bıçak hediye etti. Gül, Valiliği ziyaretinde de kendisine tabanca hediye edildiğini belirterek, "Buradan tam teçhizatlı çıkacağız" dedi. Basına kapalı devam eden ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'e kentte yürütülen yerel hizmetlere ilişkin brifing verildi.
REKTÖRLÜK BİNASINI AÇTI

Gül,  Ensar toplantı salonunda onuruna verilen yemeğin ve plaket töreninin ardından rektörlük binasının açılışını yapmak üzere Düzce Üniversitesine geçti. Cumhurbaşkanı Gül, Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır ile beraber rektörlük binasının açılış kurdelesini kesti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Funda Sivrikaya Şerifoğlu Cumhurbaşkanı Gül'e ebru tablosu, Düzce Üniversitesi logolu çini tabak ve Üniversitenin 5. yıl anı kitabını hediye etti.