Kızılay Fahri Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl da geleneği bozmadı ve kurban vekaletini Türk Kızılayı’na verdi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki yönetim ile denetim kurulu üyelerini Tarabya’daki Huber Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışında Suriye, Somali, Somaliland, Filistin ve Makedonya için kurban vekaleti verirken, yurtiçinde iki kurban vekaleti verdi.

Kızılay Genel Merkezi Denetim Kurulu Üyesi ve Düzce Şubesi 2. Başkanı Ali Dilber'in de yer aldığı ziyarete ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ve ailesinin kurban vekaletlerini Kızılay'a vermek istediğini belirterek, “İşte o vekaletleri aldık. Kendisi kurbanların özellikle Cerablus'ta Halep'te, Türkmen Dağları'nda, sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Makedonya Üsküp'te, Somali'de, Filistin ve Gazze'de olmak üzere kesilmesini arzu etti ve vekaletini verdi. Yurt içinde de Emine Hanımın memleketi olan Siirt'te, bir de şehidimiz Ömer Halisdemir'in memleketi olan Niğde'de yurt içi kurbanlarının vekaletlerini Kızılay'a verdi. Kızılayımız da bu vekaletleri yerine getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.” dedi.

Ayrıca Kızılay'ın 15 Temmuz ve sonrasında konuya ilişkin attığı adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz ettiklerini dile getiren Kınık, “Kendileri bizim onursal başkanımızdır. Faaliyetlerimizle alakalı bir takım detaylı bilgiler sordu. Biz de kendilerine bu konularla ilgili detaylı bilgileri arz ettik.” dedi.

C. ÜSTÜNER