Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yıldönümü coşkuyla kutlanıyor. Düzce'de ilk tören Anıtpark'ta gerçekleştirildi... Tören alanı yine alternatif kutlamaya da ev sahipliği yaptı. Ata'nın huzuruna önce protokol çelenk bıraktı, sonrasında CHP öncülüğündeki parti ve STK'lar... Programa protokol tam kadro katıldı. Siyasi partilerden yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi törende yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti. İlk olarak Düzce Valisi Ali Fidan ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir anıta çelenk koydu.


Resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi önceki bayramlarda olduğu gibi alternatif çelenk sunma programını yineledi. CHP İl Başkanı Mustafa İzgin, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. CHP’nin çelenk sunumunun ardından Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Yardımseverler Derneği de çelenklerini sırasıyla alkışlar eşliğinde koydu.

Törenin ardından basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mustafa İzgin ve CHP Milletvekili Adayı Zafer Teber, Ak Parti ve MHP’nin törende yer almamasını eleştirdi. Resmi program şehitlik ziyaretiyle devam etti.  Şehit ve gazilerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim okundu.


Dua edilmesinin sonrası şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Haber:Y.SEVER