29 Eki Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Konsopa Otel'de resepsiyon düzenlendi. Düzcenlenen resepsiyona başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kurum müdürleri, bazı siyasi parti il başkanları, oda başkanları, sivil topum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, Hilmi Çilingir Huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı. Vali Vasip Şahin, resepsiyona katılan herkesle tek tek ilgilendi. Hoş sohbetlerin yapıldığı resepsiyonda Cumhuriyet pastası kesildi. Pasta kesilmeden önce bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, cumhuriyeti'in kuruluşuna ve bugünlere gelişine değindi.

Vali Şahin, “Bugün bizler için büyük bir gün. Bugünleri bizlere yaşatan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Onlar olmasa biz bu günleri göremezdik. Onlara çok şey borçluyuz.” diyerek minnet duygusunu dile getirdi.

Konuşmasının ardındanVali Vasip Şahin, Cumhuriyet pastasını Hilmi Çilingir Huzurevi sakinleri beraber kesti. Pastanın kesilmesinin ardından davetliler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Cumhuriyetin kuruluşunu kutladılar.

Haber; R. BAL