Düzce Ulusal Güçler Birliği Platformu liderliğinde bugün Düzce’de yüzlerce kişinin katılımıyla hem 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hemde Hakkari'de şehit olan üç askerimiz için belediye önünden Anıtpark'a yürüyüş yapıldı.

 



Cumhuriyet yürüyüşüne CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Birleşik Kamu İş, Eğitim İş, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.



7’den 70’e birçok vatandaşın katıldığı yürüyüş belediye önünden başladı. Yüzlerce kişi Açılan dev bayrakla “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarını atarak marşlar eşliğinde yürüdü.

 



Yürüyüş sırasında en dikkate çeken isim 86 yaşındaki Sahide Acaroğlu oldu. Yürüyüşü yürüteciyle katılan Acaroğlu duygu dolu anlar yaşadı. Gaziantep caddesi, Spor sokak ardından Anıt Park’a kadar süren yürüyüşte güvenlik güçleri de tedbirler aldı.



Anıtpark’ta toplanan kalabalık saygı duruşu ve istiklal marşını her bir ağızdan okudu. Ardından Düzce’ye ziyaretinde cumhuriyet yürüyüşüne de katılan CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez birer konuşma yaparak Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun en büyük eseri Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarını vurguladı.


CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci yaptığı konuşmada "Bu büyük bayram Türkiye yaşayanlara ve Düzce'de yaşayanlara kutlu olsun. Cumhuriyet Kurtuluş Savaşı'nın en büyük kazanımıdır. Kurucusu yüce Atatürk sadece bir şeyi önemsedi. Ülkenin bağımsızlığını ve çağdaş dünyayla yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin el ele verme meselesini ön planda tuttu" dedi.

Yürüyüşe katılanlar Anıtpark'ta son bulan törenin ardından dağıldılar.

 

HABER: Y.SEVER