Düzce Ulusal Güç Birliği Platformu Cumhuriyet Bayramının 91.Yıldönümü Düzce Belediyesi önünden Anıtpark’ yürüyüş düzenleyecek. Platform üyeleri, 29 Ekim Çarşamba günü düzenleyecek oldukları Cumhuriyet yürüyüşünü duyurmak ve Düzcelileri davet etmek adına bugün bir basın açıklaması düzenledi.


Müsaade etmeyeceğiz!


Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim İş Düzce Temsilcisi Hüseyin Arslan, Cumhuriyetin bölünüp parçalanmaya çalışıldığını iddia ederek 29 Ekim’i ayağa kalma günü olarak nitelendirdi.

 

Arslan, “ Çözüm süreci bahanesiyle okullarımızın ve Atatürk büstlerinin yakılıp yıkılmasına müsaade edilmesine karşı çıkıyoruz. Siyasallaşan yargıya, bölücülüğe ekmeğimizi çalan sömürü düzenine, polis şiddetine, diktatörlüğe kadının ikinci sınıf yurttaş olarak görülmeyesine hayır diyoruz. Komşu ülkelerin parçalanmasından medet uman ve bunun için uluslararası güçlerle işbirliği yapan yönetim anlayışını kabul etmiyoruz. Açlığa, yoksulluğa, işsizliğe umutsuzluğa sürüklenenlerin çığlıklarına kulak vermek için yürüyoruz.” dedi.


SİYASAL İKTİDARA DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ


“Cumhuriyetimizin içte ve dışa karşılaştığı tehditlere dur demek isteyen tüm yurttaşlarımızın haykırışını duyurmak için 29 Ekim’de Anıtpark’tayız” diyen Arslan sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ülkemizde cumhuriyetimize saldırının arkasında emperyalizm vardır. Emek sömürüsünün artırabilmek için sermayenin serbest dolaşımına engel olduğu düşünülen ulus devlet ve cumhuriyetin laik demokratik, sosyal devlet olma özelliklerini ortadan kaldırmaya, cumhuriyetin kazanımlarını yok etmeye yönelik saldırılara karşılık tüm halkımız ve emek örgütlerini 29 Ekim’de buluşmaya, ülkemizi çıkmaza sürükleyen siyasal iktidara dur demeye çağırıyoruz.”


Cumhuriyet yürüyüşü 29 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’da Belediye önünden başlayıp Anıtpark’ta yapılacak törenle son bulacak.

 

HABER:S. KAŞKIR