Vali Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümü dolayısıyla birer anma mesajı yayımladı.

 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.” ifadesi ile mesajına başlayan Vali Ali İhsan Su, şöyle devam etti: “Atatürk “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" vecizesiyle ifade ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran üstün niteliklere sahip bir komutan ve dahi bir devlet adamı olarak insanlık tarihinin unutulmazları arasında yer almıştır. Atatürk, dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan dünya gerçeklerini iyi bilen, halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan, hayatını ülkesine ve ülküsüne adamış insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir şahsiyettir. Bizler saygın bir lider olan Atatürk’ü her zaman daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Savaşımızın Başkumandanı ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

 

 

Cumhuriyete daima sahip çıkacağız

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in 10 Kasım açıklaması şöyle: "İstiklal ve hürriyetimiz için yüce milletimizle birlikte inanç ve azimle çalışan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimize ışık tutmuştur. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı, milletimizin büyüklüğünün, gücünün timsali olan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır. "Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz." diyen Büyük Atatürk'ün, "Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyete ve millet iradesinin tecellisine daima sahip çıkacağız. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesini geçmesini, birlik ve beraberlik içinde büyüyerek gelişmesini sağlama yolunda gecemizi gündüzümüze katacağız. Aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde büyük lideri unutulmaz lideri, silah ve çalışma arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı ve şükranla anıyorum. Aziz ruhları şad olsun."

 

Cumhuriyetimiz gururla, onurla dimdik ayaktadır

 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise mesajında şu sözlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimiz, yıllar boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla, onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir. İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu düşüncelerle AK Parti olarak, vefatının 76. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyoruz.”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz ise mesajında, Mustafa Kemal, 95 Yıl önce yoksulluk ve çaresizliğin girdabına düşmüş bir halde istikbali meçhul bir durumda olan Türk milletinin, kolektif dehasını harekete geçirerek hak ettiği hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıkış sürecinde ki var olan sorunların bir benzeri, belki de daha ağırı ile bugün karşı karşıya bulunulmaktadır. Türk milletinin birliğine ve bağımsızlığına göz diken mihrakların, farklı yol ve yöntemler kullanarak hedeflerine ulaşmak için durmaksızın faaliyette oldukları artık iyice görülmekte ve anlaşılmaktadır. ‘Hazmettirme” politikası kademeli olarak uygulanmakta ve tepkisiz bir toplum yaratılmaya çalışılmaktadır.Bilinmelidir ki, Türk milleti kötü niyetlilerin farkında ve bilincinde olarak, Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün de her türlü fedakârlığa hazır ve kararlıdır. Bu büyük millet tarihte olduğu gibi bugün de üzerine oynanan oyunları bozacak, bertaraf edecek güç ve kudrete sahiptirBilinmelidir ki, TÜRK’ÜM diye başlayan andımızı tarihe gömmek isteyenler, gün gelecek, Tarihe gömüleceklerdir. Bilinmelidir ki, TÜRKkelimesinin varlığından korkanlar, yasaklamaya çalışanlar, kendi isimlerinin yasaklarıyla kaybolup gideceklerdir.Bilinmelidir ki, Topraklarımıza KÜRDİSTAN toprağı demeye cesaret edenleri, dünyanın varoluşundan beri hiçbir zaman Vatanı olmayan ve olmayacak VATANSIZLARI, askerimize kurşun sıkmaya cesaret edenleri, bu millet kendi kanlarında boğacaktır.Bilinmelidir ki, Bayrağımızı indirmeye çalışanlar ve buna müsaade edenler, bir gün o direklere bayrak niyetine asılacaklardır.TÜRK MİLLİYETÇİLERİ tarihin her anında olduğu gibi, yaşanan bu olayları yakından takip etmekte ve kaydetmektedir. Sabrımızı sınamaya çalışanlar, artık sabrımızın azaldığını ve hatta hiç kalmadığını biliniz. Düzelir diye beklediğimiz olayların ve kişilerin, sessizliğimizden yüz bularak bu Vatanı sahipsiz sandıklarını görmekteyiz. Dinimize, Bayrağımıza, Andımıza, Toprağımıza el uzatmaya, göz dikmeye kalkanlardan, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlardan günü ve zamanı geldiğinde, Kürdü, LazıÇerkezi, gururla NE MUTLU TÜRK’ÜM diyebilen tüm TÜRK halkı, ADALET önünde hesap soracaktır. “ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman mesajını Anıtpark’ta düzenlenen törenin ardından paylaştı. Çakman,” o yaşının son anına kadar memleketine hizmet etmişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasına saygın bir yer almasını sağlamıştır. Hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmıştır. İçine birçok şey sığdırdığı kısa yaşamının sen son anına kadar mücadeleyi bırakmamış olan büyük lider, benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu Cumhuriyete sahip çıkılmasını bunun ise çalışarak bilimle gerçekleşeceğini ifade etmiştir. Her 10 Kasım günü içimizde oluşturduğu kaçınılmaz hüzne rağmen taşıdığı anlam büyüktür.”

Haber; S.KAŞKIR