Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz, dernek üyeleri ile birlikte kameraların karşısına geçerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 79. yılı. Kurucumuzu, kurtarıcımızı

aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı ile sevgi ile ilkelerine bağlılığımızla anıyoruz.” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Atatürk kurduğu devletle, kazandığı zaferlerle yaptığı devrimlerle Türk milletinin kalbinde kalıcı yer etmiştir. Atatürk bağımsızlıktır, özgürlüktür, modernliktir, çağdaşlaşmaktır, ilericiliktir, barışçılıktır, akılcılıktır.”

Osmanlı özlemcileri, kökten dinciler, çıkarcılar tarafından sürekli saldırılıyor”

Atatürk'ün şanlı zaferler sonunda oluşturduğu devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Oluşturduğu laik, sosyal, hukuk devletine Osmanlı özlemcileri, kökten dinciler, çıkarcılar tarafından sürekli saldırılmaktadır. Atatürk'ün kurduğu devletin savunucuları olarak bizler bu saldırıları yok etme, durdurma azminde ve kararlılığındayız. Harcında akıl ve bilim olan Türkiye Cumhuriyeti onu kavrayanlar, değerini bilenler, özümseyenler tarafından sonsuza kadar yaşatılacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk devrimleri ilkeleri ışığında çalışmalarını durdurmadan, heyecanla, kararlılıkla sürdürerek Cumhuriyeti yaşatma görevini yerine getirecektir. Bu görev her şartlar altında derneğimiz tarafından yerine getirilecektir. Cumhuriyet rejimini anlayamayanlar, anlamaya çalışmayanlar, kavrayamayanlar ilkel ifadelerle, ilkel düşünceleri ile ona saldırmayı sürdürenler yenilecektir.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz son olarak şunları kaydetti: “Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak büyük kurtarıcı kurucu Ulu Önder Atatürk'ü ölümünün 79. yılında özlemle, saygı ile sevgi ile büyüklüğü ile anıyoruz. Ona olan sonsuz sevgimizi fikirlerine bağlılığımızı heycanla inançla ifade ediyoruz.”

C. ÜSTÜNER