Dün Anıtpark’ta çelenk sunumu ile başlayan Cumhuriyetin 89. yılı kutlama etkinlikleri bugün de coşkuyla devam etti. Kutlamalar çerçevesinde Anıtpark’ta tören düzenlendi. Tören dolayısıyla İstanbul Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatılırken öğrenciler ve vatandaşlar erken saatlerde tören alanını doldurdu.

Törene Vali Adnan Yılmaz, Milletvekili Fevai Arslan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Adnan Yılmaz günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Yılmaz, "Bu ülke coğrafyasında yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Bütün bunların teminatı cumhuriyettir. Cumhuriyet, geleceğe büyük ümitle bakmamızı sağlamakta, her türlü zorlu engelin aşınmasında bize güç vermektedir" diye konuştu.

Kutlamalar okunan şiirler ve halk oyunu gösterileri ile devam etti.

Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik öğrencileri, yaptıkları gösteride tüm hünerlerini sergiledi.

Düzce Polis gücü Taekwondo Takımı ve Taekwondo Eğitim Merkezi öğrencileriyaptıkları gösteri ile izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.  

Taekwondo antrenörlerinin kiremit ve mermer kırma performansları ise büyük alkış aldı.

Tören sonunda Atatürk'ün sevdiği yöresel oyun zeybek gösterisi sunan halk oyunları ekibi, izleyenlerden tam not aldı.

Tören askeri birlik, okullar ve kuruluşların resmi geçit töreni ile son buldu.

Haber; S. KAŞKIR