Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve meclis üyeleri, geçtiğimiz ay olağanüstü toplanarak D-100 Karayolu Kaynaşlı-Gümüşova arasındaki imar planını onaylayan İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Düzce’nin Önünü Açan Bir Projeye İmza Attınız
TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy ziyaret sırasında, yıllardır üzerine çalışılan ciddi bir meselenin çözüme kavuşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Düzce’nin önünü açan bir projeye imza attınız.” Dedi.
Nusret Özsoy, “Bu mesele Düzce’nin çevre planından başlayan ve ciddi çalışmalar yaparak bir türlü sonuca ulaşamadığımız ciddi bir meseleydi. Yıllardır bu konu üzerine Çok ciddi çalışmalarda bulunduk. Ancak Düzce’nin İSKİ havzasında olmasından  ve tarım arazilerinden dolayı bürokrasi çok hızlı ilerlemiyor. Ben başta valilimiz ve il genel meclisi üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Demek ki işin üzerine gidilince ve kararlılıkla devam edilince sonuca ulaşılabiliyormuş. Düzce’nin çok ciddi meselesi olan bu problemi bitirdiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Düzce’nin önünü açan bir projeye imza attınız.” Dedi.
Sanayiyi Bir Çerçeve Altına Almamız Gerekiyordu
Sanayinin bir çerçeve altına alınması gerektiğini vurgulayan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise, “Alınan karar doğru bir karar. En kötü plan plansızlıktan iyidir” dedi.
Büyük, “Biz ticareti temsil etsek de Düzce’nin her tarafı sanayi olsun diye iddiamız olmadı. Düzce orta ölçekli bir sanayi kenti olsun. Ama tarımı da kesinlikle ihmal etmeyelim. Düzce’nin geleceği olan üniversite ve turizmi desteklemek, hayvancılığa da önem vermek düşüncemiz her zaman devam ediyor. Düzce’nin sanayileşmesi Gümüşova’nın haricinde 30-35 yıldan bu yana E-5’in sağında solunda olmuş. Bu mevcut fabrikalarında yüzde 80’ni ruhsatsız. Bu fabrikalar Türkiye’nin her tarafına mal üretiyor, binlerce insana istihdam sağlıyor. Bunlara ruhsat veremediğiniz gibi yıkamıyorsunuz da. Hükümet ülke çapında böyle bir çalışma yapamadı ama Düzce’miz böyle bir çalışma oldu. Düzce teşvikte 4. Bölge yer aldı. Bu da İstanbul’daki sanayici yatırım yapacaksa gideceği adres Düzce demek anlamına geliyor. Biz Düzce’yi bir Dilovası bir Gebze yapmak istemiyoruz. Ancak sanayi olmadığı müddetçe ayakta durmamız da mümkün değil. Sanayiyi bir çerçeve altına almamız gerekiyordu. Bu nedenle alınan karar doğru bir karar. En kötü plan plansızlıktan iyi.”diye konuştu.
Toplantıda, Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Necmettin Çalışkan, il genel meclisi üyelerinin sorularını da yanıtladı.