Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla bugün Düzce'ye gelen Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Kaynaşlı gişelerindeki karşılamanın ardından Düzce Üniversitesi'nin Yığılca ilçesindeki Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ziyaretinde bulundu.

Bakan Aydın'ın yanı sıra Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı, Düzce Üniversitesi Rektörü ve yardımcıları, Yığılca Kaymakamı AK Pati İl Başkanı, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları İl Genele Meclis Başkanı, bazı sivil toplum kuruluş başkanları da Yığılca ziyaretine katıldı.

İlk olarak bal arılarını inceleyen Bakan Aydın, daha sonra DAGEM binasında hazırlanan programa katıldı. DAGEM'in nasıl kurulduğu konusunda bilgiler vermek için hazırlanan programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu yaptı.

Daha sonra DAGEM'in Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, DAGEM'in neden kurulduğunu ve faydalarını anlattı. Bal Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ise verilen kurslar sayesinde arıcıların bilinçlendiğini ve arıcılıkla uğaraşanların sayısnın arttığını söyledi.

Daha sonra söz alan Arıcılık ve Sertifikalı Ana Arı Üretim Kursu'na katılan bayan kursiyerler, arıcılıktan güzel paralar kazandıklarını ve evlerine katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.Kursiyerleri dikkatli bir şekilde dinleyen Bakan Aydın, Yığılca programında konuşması olmamasına rağmen kürsüye çıktı. Aydın, kursiyerlerin arıcılıkla ilgili geniş bilgiye sahip olması ve para kazanarak evlerine katkıda bulunmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bakan Aydın, toprağın değerinin bilinmesinin gerektiğini ve bir çok ülkede kimyasal maddeler yüzünden toprağın verimsizleştiğini ifade etti. Üniversiteye de övgüler yağdıran Bakan Aydın, "Üniversite hızlı gelişmeseydi buraya Dagem kurulmazdı." dedi.

Arı kostümüyle konuklara ikramlarda bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri, dikkatleri üzerine topladı.

Düzce Üniversitesi'ne gitmek için yola çıkan Bakan Aydın, Beçi Orhangazi Mahallesi'nde bulunan camiide cuma namazını kıldı.Daha sonra Üniversiteye giden Bakan, Rektörden üniversitenin fiziki yapısı hakında bilgiler aldı.Rektörlük toplantı salonunda hazırlanan programa katılan Bakan Aydın ve beraberindekiler, Rektör Şerifoğlu'nun sunumunu dinlediler.Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmaları bir bir bakan Aydın'a slayt eşliğinde anlattı.Bakan Aydın ise Üniversitenin başarılarından dolayı duyduğu mutluluğu başından geçen anılarını anlatarak belirtirken, "İnşallah Felsefe bölümünüzde kurulur" dedi.Bakan Aydın, Üniversite ziyaretinin ardından Düzce Valiliğine geçti.

Haber; Ş. ÇAKIR