Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz ile AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu arasındaki gerginlik devam ediyor. Seçim öncesi yapılan yardımlar konusunda Düzcelilere seslenen MHP İL Başkanı Kenan Ilgaz, “ Sizlere resmi ya da gayri resmi yardım teklifi gelirse sakın geri çevirmeyin alın. Ama kimseye bunun için borçlu olduğunuzu düşünmeyin. Bunu yapanlara asla oy vermeyin. Size yemin ettirirlerse yemin edin, ama yinede oy vermeyin. Yemin kefaretinizi ben ödeyeceğim, varsa bu işin günahı ben üstlenmeye hazırım.” dedi.

Ilgaz, “belediye başkanı iktidar partisinden olmalıdır” yönündeki açıklamaları da eleştirirken, bu tür söylemlerin baskı ve tehdit unsuru oluşturduğunu ifade etti. Ilgaz, “ Düzce belediyesi, iktidar partisinin belediye başkanı ile yönetildi de ne oldu. Sayın Keleş bir televizyon programında, ben ne yaptıysam kendi imkanlarımla yaptım. Bana AKP Hükümetinin ya da milletvekillerinin hiç bir katkısı olmamıştır, demişti. Bu açıklama ile, diğer yapılan açıklamalar aslında boş söylemden başka bir şey değildir.” diyerek, AK Parti'nin seçim üstü yaptığı yardımları eleştirdi. AK Parti'nin beyaz eşya, çekyat, kömür, gıda paketleri, nakit para gibi yardımlarını, oy avcılığı olarak nitelendiren Ilgaz, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yazın ortasında dağıtılan kömürlerin hala hafızalardan silinmediğini kaydetti. Ilgaz, “ Bu yapılanlar, ne demokrasi ile nede adaletle bağdaşmadığı gibi, ne ahlakla, ne İslamla nede Müslümanlıkla bağdaşır. Devlet yetmiş milyonun devletidir. Dağıtılan para ve eşyalar yetmiş milyonun parası ile alınmaktadır. Seçimden bir ya da iki gece önce yapılan yardımlar, bilin ki sizden çalınan paralardır.” ifadelerini kullandı.

MHP İL Başkanı Kenan Ilgaz, açıklamasının bir bölümünde AK Parti Milletvekili Metin kaşıkoğlu'na yönelttiği canlı yayın teklifini tekrarladı. Ilgaz, Kaşıkoğlu'nun kendisine İl Başkanı Fevai Arslan'ı muhatap gösterdiğini hatırlatarak, “ Sayın Vekilim sizin il başkanınız kamu binalarına perde mefruşat döşemekten, kamu ihalelerinden komisyon almaya uğraşmaktan,müteahhitlerden rüşvet avanta istemekten siyaset yapmaya zaman bulamıyor ki bizimle tv de canlı yayına çıksın. Eğer bu ara ihale işlerinde fazla yoğunluk yoksa il başkanını, varsa sayın vekili bir kez daha canlı yayında program yapmaya davet ediyorum.” diyerek, Kaşıkoğlu'na, hakkındaki dosyaları kamuoyuyla paylaşması gerektiği yönündeki çağrısını yineledi.