Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Genelkurmay'dan şehit sayısı ile ilgili henüz verilmiş net bir rakam yok. Fakat 15'in üzerinde şehit ve yaralıların olduğu yerel kaynaklardan edinilen bilgiler arasında. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı. Genelkurmay kaçan PKK'lıların peşine düşen jetlerin 13 hedefi imha ettiğini duyurdu.

Saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-4 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 13 nokta bombalandı. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

Öte yandan Hakkari Dağlıca'da düzenlenen hain pusu sonrasında Düzceli bir grup genç araçları ile teröre tepki konvoyu gerçekleştirdi. araç kornalarıyla Düzce sokaklarını inleten gençler, Askeri Gazino ve misafirhane önünde sloganlar attı. Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK diye sloganlar atan gençler, ardından Anıtpark meydanında toplandı. Türk bayrağı açan gençler istiklal marşı okudu.