Düzce'de faaliyet gösteren bir fabrikanın sahibi olan Şahabettin Ersan bir hafta önce yaşanan bir tartışma sonucunda hastanede hayatını kaybetmişti, Ersan'ın lacaklıları ile girdiği tartışmada ölmesinin üzerinden bir hafta geçmeden alacaklıları avukatları ile birlikte fabrikaya geldi. Fabrikaya haciz koyduran alacaklılara haciz işlemleri yapılırken direnen Şahabettin Ersan'ın yakınlarından 2 kişi de gözaltına alındı.

Ersan'ın cenazesinin üzerinden bir hafta geçmeden alacaklılar kapıya dayanması hayatını kaybeden Ersan'ın yakınlarında şok etkisi yarattı. Alacaklarına karşılık haciz kararı çıkartan şahıslar, avukatları ile birlikte İstanbul'dan Düzce'ye geldi. Şahabettin Ersan'ın sahibi olduğu kaucuk, plastik ve metal sanayi fabrikasında haciz işlemleri için durum tespiti yapmak isteyen şahıslara Ersan'ın yakınları karşı koymak istedi. Alacaklıların durumu polise haber vermesi üzerine ise Ersan'ın yakını olduğu öğrenilen 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet ekiplerinin olayla ilgili devam eden incelemelerinin tamamlanmasıyla birlikte Şahabettin Ersan'ın nasıl öldüğü tespit edilecek ve olayın üzerindeki sır perdesi aralanacak.

Murat AYDIN