Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündemdışı söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, memleketinde yaşanan sel afeti hakkında konuştu. Özellikle Gölyaka'nın köylerini vuran aşırı yağışlar sonucu birçok bölgenin sular altında kaldığına dikkat çeken Milletvekili Yılmaz, aynı mağduriyetlerin yaşanmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın alması gereken önlemlere ilişkin taleplerini sıraladı. 

"Artık Karadeniz'in doğasıyla oynamasını engellemelidir"

İklim değişikliği sonucunda Karadeniz Bölgesi'nde özellikle bahar ve yaz aylarında her yağıştan sonra bir sel felaketi yaşandığına işaret eden Milletvekili Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En son dün Trabzon Araklı ilçemizdeki felaket bunun son örneğidir. Düzce'de de Gölyaka ilçemizde sel felaketi yaşanmış, Hacıyakup, Hamamüstü, Yunusefendi ve Açma köyleri bu selden etkilenmiştir. Tek sevincimiz, buralarda can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Bu yaşananlar ileride daha büyük felaketlerle karşılaşabileceğimizin habercisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir an önce başta Karadeniz Bölgesi'nde olmak üzere, özellikle dere yataklarını -eski, kurumuş olanları da dâhil olmak üzere- ıslah etmeli, iskân alanlarını yeniden belirlemeli ve bazı projelerin -HES projeleri olmak üzere- artık Karadeniz'in doğasıyla oynamasını engellemelidir."


Haber: C. ÜSTÜNER