Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplantısı Düzce Valisi Ali Fidan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.  Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, uyuşturucu ile mücadele konuları değerlendirilip, uyuşturucu Koordinasyon Kurulunun il genelinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı.

Uyuşturucuyla mücadelede öne çıkan başlıkların konuşulduğu toplantı ile alakalı genel bir değerlendirmede bulunan Vali Ali Fidan, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Fidan, “Bu toplantıda, daha önce yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda hangi kurum ne tür görevler ifa etti bunları değerlendireceğiz, geçmiş dönemin muhasebesini yapacağız. Yeni dönemde bu çalışmaları daha etkin nasıl yürütürüz kapsamında toplantımızı yapacağız. Uyuşturucu ile mücadelede devletin elbette çok önemli görevleri olduğunu biliyoruz ancak bu yeterli değil. Sadece kolluk güçlerinin çalışmaları yeterli değil. Elbette kolluk güçlerine, milli eğitime, din görevlilerine, sağlık müdürlüğüne önemli görevler düşüyor ama bunun yanında üniversitemize, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Öğrenci açısında düşündüğümüzde ailelere çok önemli görevler düşüyor. Bu çalışmaları işbirliği içinde yürütmek amacıyla bu toplantıyı tertip ettik”dedi.

 

Fidan’ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Sekretaryasını bundan böyle İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yapacağı toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Sağlık Müdürü Doktor Mahir Arslan, TSO Başkanı Fahri Çakır, Düzce Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin,daire amirleri ve konu ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı.