Her yıl ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan “Dünya Mimarlık Günü” Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda TMMOB Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği tarafından Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda, mimarlık öğrencilerine yönelik bir konferans gerçekleştirildi. “Mimarlık Eğitiminde Stüdyo Ortamı ve Workshoplar” konulu konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün; günün anlam ve önemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Her yıl farklı bir temayla farkındalık yaratmak amaçlandı”

Sönmez Buçgün, “2016 Dünya Mimarlık Günü” temasının ‘Daha iyi bir dünya tasarla’ olarak belirlendiğini ifade etti. TMMOB Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün, “Üyesi olduğumuz Uluslararası Mimarlar Birliği, her yıl farklı bir tema kapsamında düzenlenen etkinlikler ile farkındalık yaratmayı amaçlamıştır. 2016 Dünya Mimarlık Günü teması ‘Daha iyi bir dünya tasarla’ olarak belirlenmiştir.” diyerek tüm mimarların Dünya Mimarlar Günü’nü kutladı.

Ödüllü mimarlar ayaklarının tozuyla geldi

Berlin’de düzenlenen “7. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması”ndan ödülle ülkeye dönen ve ayaklarının tozuyla Düzce'deki konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Çğretim Üyesi Mimar Hacer Bozkurt ile İTÜ yüksek lisans öğrencisi Kamile Bozkurt, Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle mimarlık eğitimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.