Basınla kahvaltıda biraraya gelen SGK İl Müdürü Erkin Avcı, 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Sosyal güvenlik bilinci oluşturulacak

Bu yıl Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin 5.'sini kutlayacaklarını hatırlatan Avcı, "Bu hafta etkinlikleri içerisinde ilk gün Atatürk anıtına çelenk koymak, valilik ziyareti, fidan dikimi programı yapacağız. Hafta boyunca çeşiti kurum ve okullarda ziyaretlerde bulunacağız. Düzce'de istihdama yaptıkları katkılarından dolayı Ilk 10 işverene de plaket vereceğiz. Sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması adına seminerler düzenleyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığından sonra 2. sıradayız

En güvenilir kurum açısından ikinci sırada olduklarına dikkat çeken Avcı, halkın memnuniyet oranını yüzde 100'e taşımak istediklerini belirtti.

"Ülkenin göz bebeği sürekli yeniliklere açık bir kurumuz." diyen Avcı, " 2003 yılında yapılan sigortalı memnuniyeti anketinde yüzde 11-13 düzeyindeyken, bugün bu oran yüzde 75'leri zorlamaktadır. en güvenilik kurum açısından cumhurbaşkanlığından sonra 2. sıradayız. Modern bir hizmet alanına kavuştuk. Düzce için güzel bir yatırım. Eksikliklerimiz olabilir. Daha iyi bir duruma getirme azmindeyiz. Hedefimiz memnuniyet oranlarını yüzde 100'e taşımak. "diye konuştu.

İstihdamda çok iyiyiz

Kayıt dışı istihdam oranın Türkiye genelinde yüzde 25 oranında olduğunu anımsatan Avcı, Düzce'nin istihdam açısından önemli bir yerde olduğunu belirtti.

Avcı, " kayıt dışı istihdam oranını tam net belirlemek mümkün değil. Türkiye genelinde yüzde 25 oranında. Düzce'de 65 bin civarında 4A, 15 bin civarında da 4B'li var. Her 4 kişiden biri sigortalı kapsamında . Bizde bu oran yüzde 91‘leri zorlar. Yaşlı ve genç nüfusuda eklersek 2'ye 1 çalışan oranı var. Istihdamda çok iyiyiz. Belki bunda teşviğin faydası var. Düzce kayıt dışılı önlerse çok daha iyi yerlere gelir."şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR