Düzce Arama Kurtarma Derneği üyeleri, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanacakları yeni malzemelerine kavuştu. İl özel İdareden ayrılan kaynakla dernek üyelerine 14 bin TL’lik kıyafet yardımı yapıldı. DAKE üyelerine bugün 21 takım arama ve kurtarma kıyafeti, pantolon, kep, mont, tişört, yağmurluk ve kask dağıtıldı. Vali Adnan Yılmaz, protokol ve İl Afet Acil Durum Müdürü Ali Kartal’ın katıldığı programda, Kıyafetler Vali Adnan Yılmaz tarafından dernek üyelerine verildi.
Vali Adnan Yılmaz DAKE Derneğinin görevlerini anlatırken, arama kurtarmanın önemine değindi ve bu dernekte gönüllüğün esas olduğundan söz etti.
Yılmaz, “ İlimizde ve diğer illerde meydana gelecek deprem, sel, toprak kayması, büyük yangınlar ve diğer afetlerde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde eğitim ve tatbikatlarda Düzce Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve personeli ile DAKE’nin iş birliği ve yardımlaşması içinde çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 30 Mayıs 2012 tarihinde müşterek bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde iç işleri bakanlığının 2000 yılında yürürlüğe giren gönüllülerin sivil savunma hizmetlerine katılma esasları yönergesi kapsamında iş birliğinde bulunuyoruz. Olası afetlerde ve acil durumlar öncesinde arama kurtarma, yaralılara ilk yardım, psikolojik ilk yardım ve başlangıç yangınların söndürülmesi gibi koruyucu ve kurtarıcı sivil savunma tedbirleri konusunda eğitim ve tatbikatlar yapmak, gerekli müdahalede bulunarak profesyonel ekiplere yardımcı olmak konularında başarılı olabilmek için belli bir eğitim, disiplin ve gönüllülük esastır. Bu amaçla valiliğimiz İl Özel İdaresi kaynakları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün çalışmaları ile Düzce Arama Kurtarma Derneği 21 takım arama kurtarma kılık kıyafeti, baret, mont, yağmurluk, tişört alımı gerçekleştirdik. Bu malzemeler için 14 bin TL tutarında bir harcamada bulunduk. 2011 mart ayında kuruluşunu tamamlayan derneğimiz DAKE’ye başarılar ve afetsiz günler diliyorum.” Dedi.

Haber: S. YANAR