Aylardır yapıldı yapılacak diye kamuoyunun gündemini meşgul eden ve nasıl yapılacağı merak konusu olan Çoban mevkiindeki dalcık projesinde çalışmalar başladı. . Bugün öğle saatlerinde daha önceden belirlenen güzergahlar doğrultusunda trafik akışının şekli değiştirildi. Hal böyle olunca da bir anda trafik adeta durma noktasına geldi. Uzun kuyrukların oluştuğu yolda kimi vatandaş sıcakta beklemekten şikayet ederken kimisi de yapılan değilikliğin ortaya çıkardığı kargaşaya tepki gösterdi.

Çalışmalar kapsamında Ankara’dan İstanbul İstikametinden akan trafik Koçyazı- Hamidiye mevkii arasında tek şeritten sağlanıyor. İstanbul’dan gelen araçlar ise Öztürkler kavşağı ve Mehmet Akif caddesinden Düzce’ye giriş yaparken Akçakoca’ya gidecekler de Kervan kavşağından dönüş yapmak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da bugün çoban kavşağı tam bir arap saçına döndü. Yaşanan yoğunluktan ötürü adeta durma noktasına gelen trafiğe sürücüler büyük tepki gösterdi.

Trafik düzenlemesinin yapılmasının ardından Çoban mevkiinde dalcık çalışmalarına başlanacak. Çalışma bitene dek trafik, ekiplerin kontrolünde yeni düzenleme yapıldığı şeklinde akacak.

Haber; Ü. ÇETİN