Geçirdiği bir iş kazası sonucu uzun zamandır kamuoyundan uzak olan MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, eli sargılı olarak katıldığı MANŞET programına konuk oldu. Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Danışmaz, yeniden yapılanma sürecine girilen MHP'nin Düzce il ve ilçe yönetimlerinde görev alacak isimlerden Düzce'nin durumuna, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten Türkiye'nin gündemine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DÜZCE'NİN MAKUS TALİNİ YOK ETMEK ADINA ÇALIŞACAĞIZ

MHP İl Başkanı Danışmaz, yeni belirlenen ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından onaylanan İl Yönetim Listesi için açıklamalarda bulundu. "Siyaseti yakından takip etmek için güçlü bir yönetim oluşturduk. Kamuoyunda Düzce'nin saydığı sevdiği Düzce'nin içinde yetişen, beraber görev yapacağımız arkadaşlarımızı vatanını bayrağını milletini seven herkese kucak açtığımız bir siyasi parti olarak belirlediğimiz arkadaşlarımızla yola çıktık. Bölgemizde iyi arkadaşlarımızla Düzce'yi temsil edeceğimize, Düzce'nin geleceğine güzellikler katmak adına bu arkadaşlarımızla yola çıktık. Hepsi içtenlikle görev almak isteyen arkadaşlarımız. Düzce'ye değer katmak isteyen arkadaşlarımız. Düzce halkı ve bu arkadaşlarımızla bütünleşip Düzce'nin bundan sonraki güzelliklerine imza atmak istiyoruz. Düzce'nin makus talihini yok etmek adına başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.

YENİ İSİMLERLE DOKU YERİNE OTURDU

Danışmaz, yeni yapılanmada listeyi belirlemede hangi kriterlere göre hareket ettiniz, sorusuna şöyle cevap verdi: "MHP'de siyaset yapmak isteyen her arkadaşımıza kapılarının açık olduğunu bu arkadaşlarımız da bizim takdir ettiğimiz sevdiğimiz kendi saflarımızda yer alması için canı yürekten görev almasını istediğimiz arkadaşlarımızdı. Kader bazılarını başka taraflara getirmiş olabilir ama orda ister istemez kendiliğinden bir doku uyuşmazlığı oluyor. İşte o dokunun burda olduğuna inandığımız için ancak böyle şimdi doku yerine oturmuş oldu" dedi.

MHP'YE BİR YÖNELME VAR

Başkan Danışmaz, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan dolayı vatandaşlarda MHP'ye yönelme olduğunu belirtti. Danışmaz, "Ülkenin şuan içinden çıkılmaz bir konjektüre girdiğini bundan dolayı arayış içinde olan vatandaşlarımız çareyi MHP'de arıyor. Ülkenin milli değerlerinin yok olduğu, ülkenin iç savaşa doğru sürüklendiği, dış güçlere karşı zaafiyet içerisinde olduğu bir ülkede ister istemez herkesin Osmanlı'dan gelme milliyetçilik vatanperverlik duygusunun kabardığı bir dönemde MHP'ye doğru bir yönelme var." dedi.

KELEŞ ŞEHRİ CİDDİYE ALMIYOR

MHP İl Başkanı Danışmaz Şehir Kimliği Çalıştayı'nı değerlendirdi. "Çalıştay çok basit, yavan kendi adına yakışır bir toplantı havasında uzakta, hasbelkader çağrılmış ama altı tamamıyla boş olan bir toplantıydı" dedi. Danışmaz ayrıca toplantının iyi bir düşünce olduğunu fakat bunu hayata geçirmede gelenlerden bilgi alınacak bir pozisyonun olmadığını söyledi. Düzenlenen programda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in olmamasıyla ilgili ise Belediye Başkanı'nın bu işi ve şehri ciddiye almadığını vurguladı.

Danışmaz, Düzce Belediye Başkanı'nın rant sağladığını belirterek seçim döneminde vatandaşların gözünün içine bakarak her türlü vaadi verdiklerini seçildikten sonra tabiri caizse Ali Kıran baş kesen gibi bir tavır sergileyip vatandaşın Başkan'a ulaşamadığı eleştirisinde bulundu.

KAFANDA 40 TANE TİLKİNİN DOLAŞTIĞINI BİLİRİM

MHP İl Başkanı, Başkan Keleş'in talimatı doğrultusunda İmar Müdürlüğü'nce meclise taşınan eski otogar alanında akaryakıt ve LPG istasyonu açılmasına yönelik imar değişikliği kararının onaylanmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Keleş'in konuyla daha önce söylediği sözlerini hatırlattı. "Meclis kararıyla pazar yeri tahsis edilen yeri kaldırıyorsun. Burayı akaryakıt istasyonu yapmaya çalışıyorsun. Bana sen ne kadar anlatırsan anlat. Burayı istasyon yapmadığını ben biliyorum. Beni inandıramaz, senin kafanda 40 tane tilkinin kuyruklarının birbirine değmeden dolaştığını bilirim. Sen çünkü iyi niyetli ve Düzce'yi seven bir insan değilsin. Düzce için birşeyler yapayım diyen bir insan değilsin. Senin vekilin önceki döneminde yolsuzluklarını çıkarttığı halde yetim hakkı yiyen böyle bir insanın bir daha Belediye Başkanı yaptı" dedi.

 

Haber: Y.SEVER