Dün akşam Gaziantep’te yaşanan hain saldırıya tepkiler büyüyor. 9 kişinin hayatını kaybetmesine onlarca kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, “Canımız yandı” diyerek terörün tamamen bitirilmesi konusunda parti olarak hükümete destek vereceklerini söyledi.

Canımız yandı

Danışmaz, “Saldırıyı esefle kınıyorum. Duyduktan sonra Antep teşkilatını aradık, onlardan da bilgi almaya çalıştık. Burada çok kızılması gereken olaylar var. Çünkü her gün bir şehit, iki şehit, üç şehit beş şehit haberleri gelmeye başladı. Son iki ay içinde 70 şehit, 90 şehit verdik. Tarihinde görülmemiş bir şekilde artmaya başladı. Bu artışın gerekçesi de hükümet, bu terörün çözülmesi için terörün bitirilmesi adına neler yapılması gerekiyorsa sayın genel başkanımız da söylediği gibi birik te hareket edelim. Terör konusunda ne yapılması gerekiyorsa biz hükümete elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeter ki terörü bu ülkeden temizleyim, bitirelim. Niyetleri ciddi terörü bitirmek adına olsun. Antep deki saldırıda canımız yandı, bayramda yapılmaması gereken, hiçbir zaman yapılmaması gereken bir saldırı. Düşündüğünüz zaman MİT ne iş yapıyor? Neden bunlardan haberdar olamıyor? Bu kadar mı kötü pozisyondayız, hükümet olarak bu kadar mı duyarsızlaştık. Veya birileri tarafından engelleniyor. Komşularımıza bakıyorsunuz ırak, iran, suriye, İsrail bütün sınır komşularımızla düşman olmuşuz. Dış politikalarda bitmişiz. İçeride PKK ‘dan her gün saldırı. Şırnak’ta, Hakkari’de bölgeyi kurtarma çabaları içinde olan bir avuç PKKlı ile mücadele etmekte aciz kalıyoruz. Bunları söylemekten utanıyorum.” Dedi.

Kimden korkuyorlar?

Hükümetin ve istihbarat kurumlarının PKK’yı yok etme aşamasına geldiğinde bir yerlerden emir beklediklerini iddia eden Danışmaz, “ Kimden çekiniliyor, kimden korkuluyor” dedi.

Hükümetin caydırıcı uygulamalar koyması gerektiğini savunan Danışmaz, “ Halkın biraz daha duyarlı olması lazım, kendine çeki düzen vermesi lazım, PKK ya karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerekiyor. Hükümetin caydırıcı ve yaptırıcı uygulamalar yaptırması gerekiyor. Şuana kadarki uygulamalarda caydırıcılık yok. Oradan gelen komutanların yayınlamış olduğu mektuplar var. Bizlere kadar ulaşıyor, internet sayfalarında okuyoruz görüyoruz da hükümet mi göremiyor veya istihbarat güçleri mi göremiyor. PKK’ yı kuşattıkları andan itibaren yok etme aşamasına geldikleri andan itibaren emir bekliyorlar, talimat bekliyorlar, ne yazık ki bu talimat verilmiyor. Kimden çekiniliyor kimden korkuluyor. Bu talimatlar neden verilmiyor kimin taşeronluğu yapılıyor. Bunun için PKK’ nın Antep’te şuana kadar üstlenmesi