Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Düzce’de son günlerde gündemden düşmeyen uyuşturucu kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Danışmaz, sentetik uyuşturucunun eroinden on kat daha hızlı ölüme sebebiyet vermesine rağmen, hükümetin gerekli tedbirler ve yasal düzenlemeleri yapmaktan kaçındığını ima etti.


Temmuz Ayında CHP’nin, Ekim Ayında MHP’nin ve Kasım ayında Ak Parti’nin verdiği yasa tasarısı önerilerini hatırlatan Danışmaz, uyuşturucu trafiğinin PKK ile olan ilişkisinden dolayı, çözüm sürecine zarar gelmemesi adına yasa çıkartmaktan kaçınıldığını dile getirdi.


İKTİDAR SÜMEN ALTI EDİYOR


Sentetik Uyuşturucunun 1 yıl içinde ölümle sonuçlandığına dikkat çeken Danışmaz, “ Sentetik uyuşturucu ile ilgili Düzce’de ciddi sorunlar var. Meclisin ciddi bir çalışma yapıp kanun çıkarması gerekiyor. Bonzai kullanımı bir yıl içinde ölümle sonuçlanıyor. Bu yüzden bunu satanların adam öldürmeye teşebbüsten ceza alması gerekiyor. Mecliste grubu olan partilerin bir araya gelerek bu yasa için “evet” demeli. Ama ne hikmetse iktidar bunu Sümen altı ediyor. Bizim kendi görüşümüz bu madde PKK tarafından piyasaya sürüldüğü ve gelir elde edildiği için Çözüm sürecine darbe vurulmak istenmiyor. Ancak darbeyi gençlik yiyor…”dedi. Danışmaz, en başta devletin ardından ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.


YANDAŞ MÜTEAHHİTLERDEN KAYNAKLANIYOR!

 


Danışmaz, Düzce’de son olarak Kentsel Dönüşüm alanındaki işçilerin eylemine sahne olan ve TOKİ inşaatlarını ve müteahhitlerini sorgulaya açan konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Danışmaz, sorunun yandaş müteahhitlere verilmesinden kaynaklandığını dile getirdi ve Milletvekillerinin ilgisiz davrandığını ifade etti. Danışmaz,”Düzce Miletvekillerinin bu konuyu araştırıp incelemesi gerekir. Ancak vekiller daha Düzce’nin sorunlarıyla ilgilenmezken, orada çalışanların hak ve hukukunu korumasını beklemek güç.” derken, ihalelerin Düzceli müteahhitlere verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber; S.KAŞKIR