Bir süre önce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in meclise sunduğu deniz feneri projesiyle ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Meclis Üyesi Faruk Darıyerli, Belediye Meclisi'nde gündeme gelen ve üyelerce kabul edilmeyen Deniz Feneri konusunda düşüncelerini açıklayan Darıyerli, “ Yapılması gereken bunca iş varken deniz feneri yapmak yersiz.” dedi. Başkan Keleş'in yaptığı açıklamalarının birinde, Belediye meclisi üyelerinin aldığı kararlar doğrultusunda çalışmalar yapacağını söylediğini hatırlatan Darıyerli, “ mademki böyle bir düşünceye sahip, meclisten çıkan olumsuz karara rağmen neden hala ısrarcı olduğunu anlamış değilim. Ben her halükarda yapacağım, size ne oluyor diyorsa kendisi bilir. Deniz fenerine kadar Düzce'de daha yapılması gereken çok iş var ” diyerek konuyla ilgili düşüncelerini aktardı.

Düzce'de günden güne artan park sorunuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Darıyerli, “ Yenikent'deki izolasyon işleri hala bitmedi. İnsanlar çamurdan evlerine giremiyor. İnsanların bu duruma düşmesinin günahı, çalışmaları söz vermelerine rağmen bitirmeyenlerindir. Yine söz vermelerine rağmen, Yenikentte yapılması düşünülen pazar yeri ise hala bitirilmedi. Düzce'deki otopark sorunu gün geçtikçe büyüyor. Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanın altı ile eski belediyenin olduğu alanın üstünün yeşil alan, altının otopark olmasını gündeme getirmiştik. Eski halin bulunduğu alanın satılmamasının gerektiğini, buranında otopark olarak kullanabileceğini söylemiştik. Bu istekler için birkaç kez başkandan rica da bulunduk, ancak çabalarımız sonuç vermedi. İstanbul Caddesi'nde kısa bir mesafe üzerinde 168 adet park etmiş araç saydım. Bu sayı sorunun boyutlarını göstermektedir.” dedi. Darıyerli ayrıca, yıllardır yapılmayan Kültür İş Merkezi binasının kötü bir anıt gibi şehir merkezinde kaldığını söyleyerek, bunca çözülmesi gereken sorun varken deniz feneri yapılmasının olumlu bir karar olmadığını savundu.

Bu güne kadar siyasi arenada ve sivil toplum örgütlerinde , Düzce için en iyi çalışmaları yapmaya gayret gösterdiğine değinen Faruk Darıyerli, 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için yeniden belediye meclis üyeliğine adaylığını koymayacağını açıkladı.