Adalet ve Kalkınma Partisi’ne açılan kapatma davası gündemin önüne geçti. Uluslar arası arenada dahi önemli yer bulan Dava nedeniyle  son günlerin önemli konuları Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, Ekonomi, Terörle Mücadele, Yaklaşan seçimler gündemin geri sıralarına düşerken, Düzce  gündemi bile dava konusuna kilitlendi.

Toplumun büyük bölümünün yakından ilgilendiği Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı davanın açılması ile birlikte birdenbire tartışmaların odağından uzaklaştı. Sağlık alanında getirilen düzenlemeler ve emeklilik ile ilgili sıkıntılı maddeler nedeniyle Son iki güne kadar üzerinde hararetli tartışmalar yapılan tasarı adeta unutulmaya yüz tuttu.

Ekonomide, 22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan Abdüllatif Şener’in bile şikayet ettiği işsizlik ve esnafın durumu da kapatma davasının gölgesinde unutuldu. Kapatma davası basın yayın organlarında enine boyuna konuşulurken, ekonominin gidişatı ile ilgili son günlerde artma eğilimi gösteren eleştiriler de gündemdeki yerini yitirdi.

Seçim nedeniyle tüm partilerin yeni arayışlara girdiği bir dönemde açılan dava üzerindeki tartışmalar siyasette önümüzdeki günlerde beklenen hareketli dönemi de ertelemiş gibi görünüyor. Siyasi parti liderlerinin büyük çoğunluğu kendi iç işlerini ikinci plana atarak dava ile ilgili pozisyonlarını almaya başladılar.

Düzce’de de en çok tartışılan konulardan biri haline gelen kapatma davası, Yenikent Bağlantı Yolu, Hükümet Konağı, D 100 duble yolu, hatta Konuralp’in merkeze bağlanması gibi Düzce’nin yakından ilgilendiği konuların önüne geçti.  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en çok oy aldığı illerden biri olan Düzce’de de davanın tüm boyutları yakından izlenmeye başladı