Her yıl 9-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Engelliler Haftası” kapsamında engelli öğrenciler öğretmenleriyle birlikte Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler Dağlı’ya çiçek takdim etti. Kabulde konuşan Dağlı, tüm okullarda özel öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla yapılacak olan program hakkında bilgi verdi.

Davetin ardından bir süre daha devam eden ziyarette öğretmenler ve öğrenciler okullarında yaptıkları çalışmalar hakkında Dağlı’yı bilgilendirdi.



Vali’den kutlama mesajı
Öte yandan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yayımladığı kutlama mesajında, 9-10 Mayıs “Dünya Engelliler Haftası”nı şöyle tanımladı: “Engelli bireylerin yaşadıkları toplumla bütünleşmelerinin, insan haklarından ve her türlü kamu hizmetlerinden tam ve eşit ölçüde yararlanmalarının sağlanmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği, tartışmaların ve yayım faaliyetlerinin yapıldığı bir gündür.”

“Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır.” ifadesini kullanan Vali Dağlı, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı zorluk ve engelleri ortadan kaldırmaktır. Valiliğimiz tüm birimleri ile birlikte, engellilerin toplumla bütünleşmelerini, insan haklarından ve her türlü kamu hizmetlerinden tam ve eşit ölçüde yararlanmalarını sağlamaya yönelik çalışmalara büyük önem ve öncelik vermekte, büyük titizlik göstermektedir. Hedefimiz, engelli bireylerin hak ve özgürlüklerden herkesle eşit oranda yararlanmasının sağlanması, kendilerine ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğinin ve ulaşılabilirliğini arttırılması, kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmalarını sağlayacak imkanların oluşturulmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Haftası’nı kutlar; aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam dilerim.”



Dolu dolu kutlanacak
Yarın hafta kapsamında Düzce’de düzenlenecek olan program saat 10.15’te Düzce Belediyesi Meydanında “Özel Eğitim Farkındalık” yürüyüşü ile başlayacak. Saat 10.30’da Anıtpark Meydanında açılış töreni düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı2yla başlayacak olan programda folklor gösterileri yapılarak stantların açılışı gerçekleştirilecek. Stantlar 2 gün boyunca tüm halka açık olacak.