Yığılca Belediyesi ve Yığılca Kaymakamlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yığılca Yelken Şenliği Hasanlar Baraj Gölü Dutlar Köyü Aydın Mahallesinde gerçekleştirildi. Yelken Şenliği, hazırlanan dans gösteriyle başladı.



Şenlik için yapılan açılış konuşmalarında söz alan Düzce Valisi Ali Fidan Düzce’nin doğa güzellikleri bakımından önde gelen illerden bir tanesi olduğunu ifade etti. Fidan, “Düzce’mizde tabiat harikası yerlerimiz var. Yığılca’mızda yelken şenliğimiz, Cumayeri’mizde raftingimiz, Akçakoca’mızda denizimiz, mavi bayraklı sahilimiz var. Efteni gölümüz var. Doğa harikası bir yörede yaşıyoruz. Bunların değerini bilmemiz lazım. Bu tür organizasyonlar yörelerimizin, ilçelerimizin ve ilimizin tanınmasına katkı sağlar.” dedi.


Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, birincisi düzenlenen yelken ve kano şenliğinin gelecek yıllarda da yeniden düzenleneceğini ifade ederek şenlik hakkında açıklamalarda bulundu. Yiğit, “Beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. Yığılca’mızın gizli kalmış güzelliklerini yansıtma ve vatandaşlarımızın görmesini sağlaması bakımından düzenlediğimiz etkinlik faydalı oldu. Bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı Yığılca’nın diğer doğa güzellikleri de dahil olmak üzere gezi programı çerçevesinde kültürü ring sistemiyle tanıtmayı düşünüyoruz. Bu şekilde kalıcı hale getirmeyi planlıyoruz. ”dedi.

Yiğit, etkinliğin Düzce’ye vizyon kazandıracağını ve değer katacağını dile getirerek sözlerini noktaladı.

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, törende yaptığı konuşmada Yığılca’yı saklı kalmış bir cennet olarak tanımladı. Özcan, Yığılca’nın Türkiye’nin batısında yeşil alan bakımından ileri gelen yerlerden olduğunu paylaşarak Yığılca’nın keşfedilmediğini düşündüğünü söyledi. 

Özcan, yaptıkları çalışmalarla bölgenin keşfedilmesine gayret gösterdiklerini belirtti. Protokol konuşmalarının ardından Hasanlar Barajında bulunan kanolar Vali Ali Fidan’ın işaretiyle kıyasıya bir yarış gerçekleştirdi.





Kano yarışının yanı sıra yelkenlilerde barajda yer aldı. Vatandaşlarda uçurtmalarıyla şenliğe renk kattı.

Haber:Y.SEVER