Gözler 23 Haziran 2019’da seçimlerin tekrarlanacağı İstanbul’da. Bizler de Öncü Haber ekibi olarak mikrofonumuzu sokaktaki vatandaşa uzattık ve hem seçim ile ilgili tahminlerini sorduk hem de sonucun Düzce’ye etkilerini.

“İstanbul Türkiye’nin kalbi”

İstanbul seçimlerinin Düzce için önemini ve Düzce’yi nasıl etkileyeceğini Mehmet Keleş şu sözleriyle anlattı:

“İstanbul seçimleri Türkiye için çok önemli. Çünkü İstanbul Türkiye’nin kalbi. Kesinlikle Cumhur ittifakının elinde kalması lazım. Sadece Düzce’yi değil Türkiye’yi etkiler. Konu yönetimlerle ilgili. Öbür yönetimler gelirse 17 sene önceki hallerimize döneriz diye düşünüyorum. İnşallah geldikleri zaman bir şeyler yaparlar ama yapacaklarını zannetmiyorum. 60 yıldır göremedim. Görebileceğimi de zannetmiyorum. Memleket için inşallah hayırlısı olur”



“Türkiye içinde belli oyunlar var”

Mustafa Bayrak İstanbul seçimleri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Düzce’yi pek etkileyeceğini zannetmiyorum. Ama İstanbul için Binali Yıldırım kazanırsa daha iyi olabilir. Bana göre Türkiye içinde belli oyunlar var. Bu seçim de bu oyunlardan bir tanesi. Eğer Türkiye alırsa Tayyip Erdoğan kazanacak diye düşünüyorum.  Melen suyunun el değiştirmesi bizim için bir şey ifade ettirmez diye düşünüyorum. Memleketimiz için inşallah hayırlısı olur.”



“Başkan adayı Binali Yıldırım önde gibi gözüküyor”

İstanbul seçimleri hakkında konuşan Tahsin Korunç mikrofonumuza şunları söyledi:

 “İki partiye de başarılar dilerim ama Başkan adayı Binali Yıldırım önde gibi gözüküyor. Türkiye için değişebilir ama Düzce için hiçbir şey değişmez. Çünkü Düzce’ye bir faydası olmaz anca afetler olursa faydası olur. Değişiklik olsun daha iyi olur. Bu suyun İstanbul’a gidişinde Düzcespor’a pay çıksa Düzcespor hiç zorluk çekmez.”



“İnşallah Düzce’ye güzel bir yankı gelir”

“Her şey yolunda gidecek inşallah” diyen Ayhan Tomakin İstanbul seçimleri hakkında şunları aktardı;

 “İyi değerlendiriyoruz, her şey yolunda gidecek inşallah. Her şey güzel olacak. İnşallah Düzce’ye güzel bir yankı gelir. Güzel bir canlanma gelir. Güzel oldukça insanlar da birbirini daha çok sever. Duyduğuma göre Melen suyunu kapatmışlar. İnşallah açarlar. Melen suyuna devam ederler İstanbul’da su alır."



“İşçilerimizi atmasınlar”

İstanbul seçimini Binali Yıldırım alırsa bize epey faydası dokunabilir” diyen Orhan Kaya düşüncelerini Öncü Haber ekibi ile paylaştı:

“Diğerlerine bakarsak hiç umudum yok. Onlar anca işçi çıkarmasını bilir. Seçimin sonucunda her şey değişebilir. İstanbul Türkiye’nin göz bebeği bütün gelirler oradan. Döviz kurları bile İstanbul da belli oluyor. Su kaynakları Düzce’de. Düzce’den giden suyun mevlasından biraz daha para aktarılırsa baya faydası olacak. Son olarak eklemek istediğim İstanbul seçimi hayırlı olsun. Kim kazanırsa Allah yardımcısı olsun. İşçilerimizi atmasınlar. Yalnız Kılıçdaroğlu’nun sözüne kimse inanmıyor. Ekrem İmamoğlu’nun sözüne de ben hiç inanmıyorum. Bütün yapılanları görüyoruz. Kendileri hep havadan atıyorlar. Bir icraat yok. Bir icraat çıkarmadılar.”



“Yenilenmesine gerek yoktu.”

Yunus Çise İstanbul seçimleri ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardı;

 “ Düzce için bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. İstanbul için daha önemli. Ama bana kalırsa daha önceki seçimlerin yenilenmesi konusunda bir hata oluştu. Yenilenmesine gerek yoktu. Madem bir oy kullanılıyor bu oyların geçerli olup olmadığını görevlilerin takip etmesi gerekiyor. Çünkü seçim yenileniyor bu ülkemizin maliyesine de bir yük getiriyor. Başkanın seçilmesi çok önemli. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Ülkemiz için hayırlısı olsun.”



Haber: E.ARSLAN - K.MELİKOĞLU
Görüntü: T.BEKTAŞ