Düzce eski Milletvekili Celal Erbay, Düzce Kültür Günleri kapsamında düzenlenen Tarih, Sanat ve Kültür Sempozyumu’nun manevi yönüne yönelik gözden kaçırılmaması gereken konulara değindi. Erbay, Düzce’nin değerlerinin geleceğe taşınması için güncellemenin şart olduğunu vurguladı. “Sempozyumdan alınması gereken ders hakkında açıklamalarda bulundu. Bir ilin fiziki koşullarının yeterli düzeyde olması yeterli değildir. İnsan sosyal bir varlıktır. İnsan hayatının kolaylaştırılması için fiziki koşullar gibi insanların mutlu olabilmesi için bugünkü değerlerin güncelleştirilmesi gerekiyor.”
 
Düzce son 160 yılda yoğun bir göç harekatına maruz kalmasıyla birlikte Kafkaslardan ve Balkanlardan gelen soydaş ve dindaşlarla bir ve beraber olduğunu söyleyen Erbay, Düzce’nin kaynaşma özelliğinin öne çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.
 
Ayrıştırmadan insanları bir arada tutan değerlere dikkat çeken Erbay, Düzce’nin önemli alimlerini sıralayarak Düzce’nin dini yapısı ve hassasiyeti bugüne oranla geçmiş yıllarda daha iyi seviyede olduğunu aktardı.
 
Düzce’nin kutup şahsiyetlerinin yaşatılması gerektiğini söyleyen Erbay, kültür değerlerine bugün sahip çıkarak yeni nesillere aktarılmasının önemli olduğunu vurguladı.


Haber:Y.SEVER