Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “Yaşlılar Haftası” olarak kutlanmaktadır. Peki, yaşlılarımıza yeteri kadar ilgi gösteriyor muyuz? Onlara hak ettikleri değeri veriyor muyuz? Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bizim onlara olan minnet borcumuzdur. Bir gün yaşlanacağımızı göz önünde bulundurup onlara gereken saygıyı göstermeliyiz. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır. “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama tutumunun en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin,  geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Peki, şuan ki gençlik yaşlılara ne denli saygı duyuyor merak ettik ve halkımıza sorduk, yaşlılarımıza gereken ilgi ve saygıyı gösteriyor muyuz?  Halkımızın büyük bir bölümü, yaşlılarımıza gereken değerin verilmediğinden yana, en basit örnekleri ise, otobüste yaşlılara yer verilmemesi, bazı insanlarımız ise maddi olanaksızlıkların manevi değerlerimizin önüne geçtiğini belirtirken. Bazı gençlerimiz ise yaşlılara saygı gösterildiğini ifade ettiler.

Hani bir söz vardır bir anne baba on tane evladına bakıyor da, on evlat bir anne baba’ya bakamıyor diye. Bu söz ne derce doğru onu sizin yorumunuza bırakıyoruz. Yaşlılarımızın yaşlılar haftasını en içten dileklerimizle kutluyor ve saygı dolu yarınlar diliyoruz.