Düzce Üniversitesi (DÜ) Kurucu Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, akademik kariyerine yeni bir sayfa açtı.

12 Kasım’da yapılan Yükseköğretim Genel Kurulu, 2015 yılının 14’üncü toplantısında, 11 Vakıf Üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kuruluna önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. Şerifoğlu, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan atamayla İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili oldu.


2006 yılında üç fakülte, iki yüksekokul ve iki meslek yüksekokul ile kurulan Düzce Üniversitesi’nin kurucu rektörü olan Şerifoğlu, görev yaptığı 8 yıl süresince üniversitenin kapasitesinin 11 fakülte, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 10 araştırma merkezi, bir hastane ve bin 600 çalışan ile 20 bin öğrenciye ulaşmasını sağladı. Düzce Üniversitesi’nin ülkeye hizmet eden bir kurum halinde dönüşmesini sağlayan Şerifoğlu, 2 dönemlik rektörlük görevinin sonucunda Düzce Üniversitesi’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi arasına girmesini sağladı.

Haber:Y.SEVER