Türk Kızılayı Düzce Şube Başkanı Kemal Demir, Öncü TV’de Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Günlük programına konuk oldu.

İhtiyaç olmadığı için askıya alındı
Türk Kızılayı’nı her yönüyle izleyicilerle paylaşan Demir, geçmişte Konuralp’te Türk Kızılayı’na ait 10 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan ve somut bir gelişmenin yaşanmadığı  kız öğrenci evi projesinin son durumu hakkında konuştu. İş adamlarının bağışları ile toplanan paranın hesapta durduğunu bilgisini veren Demir, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile yaptıkları görüşme sonrası araziyi başka şekilde değerledirme kararı alındığını belirtti. Kız evi projesi için KYK ile genel başkanlık düzeyinde yapılan istişarelerde Düzce’de son dönemde yapılan yurtların eğitim görmek için kente gelen öğrencilerin ihtiyacına cevap verebildiğinin kendilerine ifade edildiğini kaydeden Demir, ihtiyaç kalmadığı için projenin askıda kaldığını duyurdu.  
Mevcut araziyi başka şekilde değerlendirmeyi planladıklarını kaydeden Demir, verdikleri sözü bir şekilde tutacaklarını aktardı.

Yardımseverlere çağrıda bulundu
Türk Kızılay’nın faaliyetleri ve geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Demir, yardımseverlere çağrıda bulunarak destek istedi. Yardımseverelere kapılarının açık olduğunu vurgulayan Demir, görecekleri destekler ile daha fazla yardımda bulunmak istediklerini anlattı.

Bütçemiz kısıtlı
Türk Kızılayı’nın öğrenime sürdüren öğrencilere destek olmak amacıyla verdikleri burs uygulamasının sürdüğü bilgisini dile getiren Demir, bütçelerinin kısıtlı olmasının kendilerine zorladığını ve desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Düzcelileri davet etti
Demir, son olarak 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümü nedeniyle hazırlanan 12 Kasım Cumartesi günü saat 12.30’da Anıtpark Meydanında yapılacak anma programına tüm Düzcelileri davet etti.