Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce merkezindeki parklardaki yanlış uygulamalara savaş açtı. Bu parklardan biri de şehrin tam göbeğinde olan Düzce'nin en eski parklarından İnönü Parkı...

Yıllardır AK Partili İGM Üyesi Cahit Aydın tarafından işletilen ve yakın tarihte ihalesiz bir şekilde 10 yıllığına tekrar ona kiralanan İnönü Parkı'ndaki kurallara uygun olmayan çalışmalara artık izin verilmiyor.

Geçtiğimiz günlerde, belediye ekiplerinin parka giderek işletmeciye gerekli uyarıları yaptığı ve usule uygun olmayan uygulamalar kaldırılmadığı takdirde işletmelere mühür vurulacağı yönünde ihtarda bulunduğu bilinirken bu doğrultuda belediyeden yeni hamleler geleceği bizzat Başkan Keleş tarafından açıklandı.

Şehrin tam göbeğinde halkın kullanımı için yapılan ancak etrafı demir korkuluklarla çevrilerek özel işletme havası verilen parklara müsaade yok!

"Tel örgülerle çevrili olması kabul edilemez"

İçerisinde lunapak, kafeterya ve restaurant gibi bir çok işletme bulunduran İnönü Parkı'nın etrafının kapalı olması ve tuvalet dahil her yerin paralı olması yeni olmayan bir durum iken, belediyenin İnönü dahil tüm parkları mercek altına aldığı bizzat Başkan Keleş tarafından açıklanmıştı. Öncü TV'de konuk olduğu Manşet programında Düzce şehir merkezindeki parklara ilişkin konuşan Başkan Keleş, parkların halkın kullanımı için olduğunu ve etrafının tel örgülerle çevrili olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı. Keleş, böyle olan tüm parklardaki tel örgülerin de belediye ekipleri tarafından kaldırılacağını açıklamıştı.

Demir korkuluklar da kaldırılacak

Bu açıklama gösterdi ki, İşletmeci Cahit Aydın'ın parkın etrafını kapattığı demir korkuluklar da ilerleyen günlerde sökülecek.


Haber; C.ÜSTÜNER