Düzce Belediyesi tarafından hafta etkinliklerinin amacına uygun olarak en etkin şekilde kutlandığını ve takdir edildiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel ‘ kavramlar üzerinde oluşturulmaya çalışılan tartışmalarla etkinliklere gölge düşürülmeye çalışılıyor’ dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde hazırlıkları yapılan ve 1960 yılında kurulan ‘Türkiye Sakatlar Derneği’nin dernek isminde ve etkinliklerinde ‘sakat’ kavramına yer verildiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Demirel bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Burada önemli olan kavramlardan ziyade, engelli ya da sakat olarak anılan insanların yanında olabilmek onların toplumsal, ekonomik sorunlarına çare olabilmektir.

Düzce Belediyesi olarak biz bunu yapıyoruz. Kavramların nasıl anlaşıldığından ziyade, bu insanları topluma ve ekonomiye kazandırmanın, destek olmanın projelerini üretiyoruz. Kaldı ki nasıl dernekleri Türkiye Sakatlar Derneği adıyla faaliyet gösteriyorsa, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı sitesinde de ‘Sakatlar Haftası’ kavramıyla haber yapılmıştır.’

Haber; R. BAL